כנראה שמעולם לא היה זמן נכון יותר לקבל החלטה ולהפוך להיות צמחוני. ערימות של עדויות (שרק הולכות ומצטברות) מראות שתזונה שמבוססת על בשר היא לא רק לא בריאה, אלא שבערך כל שלב בתהליך היצור של בשר הוא אסון סביבתי עם השלכות רחבות ולפעמים קטסטרופאליות.

צריכת הבשר נמצאת היום בשיא של כל הזמנים ברחבי העולם, בהשוואה לחמישים שנים אחורה. מאז שנת 1970, צריכת בשר בקר ובשר חזיר גדלה פי 3 בארצות הברית ופי 2 באסיה. סיבה אחת לעלייה בצריכת הבשר, היא ההתפתחות של רשתות המזון המהיר. מסתבר שאנחנו מוציאים יותר כסף על מזון מהיר מאשר על סרטים, ספרים, עיתונים, או מוסיקה.

המשמעות של העלייה בתעשיית יצור הבשר לא בריאה. לא לנו ולא לסביבה. מבחינה בריאותית יש כאלה שאומרים שאנחנו בכלל לא בנויים לעכל בשר, ומכאן גם מתפתחות מחלות רבות, כמו מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סרטן המעי ועוד. המשמעותית הסביבתית של זה, היא אובדן של אדמות ומרחבים פתוחים לצורך גידול והאכלת הבקר, גלונים של מים וטונות של תבואה. בזבוז עצום של משאבים בעולם שחצי ממנו רעב. רק לשם ההשוואה, 2 קילוגרם של תבואה שאיתה מאכילים את הבקר, מניבה רק חצי קילוגרם של בשר למאכל. לעומת זאת, מי שלא אוכל בשר, מציל 4 דונם של יערות בשנה.

מאז שנת 1961 אוכלוסיית הבקר בעולם גדלה ב – 60%, ומספר העופות שמגודלים למאכל אדם גדל פי 4. לפי ההערכה, היום יש בעולם 20 ביליון בעלי חיים שעונים על ההגדרה של מקנה. יותר מפי 3 ממספר בני האדם.

זה נכון שלא כל בעלי החיים רועים על אדמה שמתאימה לעיבוד חקלאי, אבל הדרישה לבשר תבעה מיליוני דונמים שאפשר היה לעשות איתם משהו אחר. רק בשביל לקבל קצת מושג, חווה בגודל 40 דונם, יכולה לכלכל בכבוד 60 אנשים שמגדלים סויה, 24 אנשים שמגדלים חיטה, 10 אנשים שמגדלים תירס ורק 2 אנשים שמגדלים בקר.

לפי ההערכה, החוות היותר גדולות מייצרות 1.4 ביליון טונות של פסולת בעלי חיים בשנה, ומזהמות את מקורות המים יותר מכל תעשייה אחרת. חלק אומרים שאפילו יותר מכולן ביחד. התנאים לא תנאים בהם מוחזקים בעלי החיים, מאפשרים למוטציות חדשות של מגיפות להתפתח, ע"ע מגיפת הפרה המשוגעת שהתגלתה בפרברי טוקיו בשנת 1986.

חוץ מלזהם את המים, תהליך יצור הבשר צורך יותר מים מאשר גידולי פירות וירקות ויותר משליש של חומרי גלם אחרים, כמו דלקים ושמנים. למשל, יצור של המבורגר אחד שווה ערך לנסיעה של 32 קילומטרים. יותר מזה, תעשיית ייצור הבשר תורמת לשחרור של יותר גזי חממה (בעיקר גז מתאן) לאטמוספרה, ומוערכת בכ- 18% מהפליטה הכללית.

לפי ארגון PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), שהוא הארגון הכי חם היום לשמירה על זכויות בעלי חיים, בקר שגדל למטרות אכילה, מייצר 130 פעמים יותר צואה מאשר בני אדם, או במילים אחרות, 20 טון של צואת בקר שוות ערך לפסולת שנתית של משק בית אחד בארצות הברית. כן טיב טעם, לא טיב טעם, נראה אתכם הולכים לקנות עכשיו בשר.

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

הוסף תגובה