אחד הסודות לחיים ארוכים ובריאים הוא מערכת עיכול תקינה. כאשר מערכת העיכול עובדת כמו שצריך, לוקחת את כל מה שהיא צריכה ונפטרת מכל מה שהיא לא צריכה, הגוף מתפקד בשיאו. איך שומרים על מערכת העיכול? אם שואלים את הסינים, התשובה היא באמצעות הרגל אחד פשוט: כוס תה אחת ביום. אם תתמידו, עד סוף החודש יהיה לכם הרגל חדש, שיסלול את הדרך לחיים בריאים וארוכים יותר.

הרפואה הסינית מזכירה לנו למה כדאי לשתות יותר תה, ולא רק בחורף

אחת ביום
אצלנו אומרים שתה הוא המשקה הבריא ביותר, שכמות נוגדי החימצון בכוס אחת של תה שווה לכמות נוגדי החימצון שיש בחמש כוסות יין אדום, או בתשעה תפוחים. אבל עוד לפני ממצאים מדעיים ושמות ארוכים של נוגדי חימצון, חשוב להבין את הטבע של תה בהקשר של רפואה סינית.  בסין שתיית תה היא מנהג יומיומי, אבל רחוק מלהיות מובן מאליו. החומרים מהם עשוי התה הם הצמחים בהם הרפואה הסינית משתמשת במשך עשורים, כטיפול עיקרי לכל סוגי הבעיות הבריאותיות. אותן תרופות ישנות נושנות, הרבה פעמים יעילות בדיוק כמו התרופות הקונבנציונאליות ולפעמים אפילו יותר בטוחות מהן. לכן כוס תה, היא אף פעם לא רק כוס תה.

מנטה (נענע)
לנענע קיימים שימושים רבים, אחד הפופולאריים הוא כמובן תה נענע קלאסי שמאפשר ליהנות מהטעם, הארומה וכל היתרונות הבריאותיים. לתה נענע יתרונות רבים למערכת העיכול: הוא מרגיע את מערכת העיכול, מפחית התכווצויות וגזים ומאזן את פעילות הקיבה. בזכות היכולת שלו להרגיע את מערכת העיכול, הוא יכול להפחית את החומרה ומשך הזמן של כאבי בטן. בנוסף, תה נענע נחשב להבטחה גדולה בהקלה על תסמינים הקשורים לתסמונת המעי הרגיז (
IBS). מחקרים מראים כי שתיית תה נענע עשויה להפחית את ההתפתחות של בקטריות וחיידקים שמשתכנים במערכת העיכול. קיימים סוגים רבים של תה נענע. הטרי נחשב לטוב והבריא ביותר.

גנטיאן (Gentian)
קיימים מינים רבים של גנטיאן (ערבז). הסוג עם הפריחה הכחולה-סגולה הפך חלק בלתי נפרד מרפואת הצמחים המודרנית, מאז שגילו אותו (בערך לפני 2,200 שנים). כבר ברפואה ההודית (איור-וודה) וברפואה הסינית המסורתית, הגנטיאן הוזכר בזכות היתרונות שלו למערכת העיכול.

גם היום מאמינים כי גנטיאן מסייע מאוד לתהליך העיכול, ממריץ יצור מיצי עיכול ומעודד זרימה שלהם, מגביר את פעילות הלבלב, ממריץ את פעילות הכבד, מרגיע קיבה עצבנית ומעט מעודד תיאבון. גנטיאן יכול לשמש גם לטיפול בזיהומים פטרייתיים כמו קנדידה, או כטיפול נקודתי לפצעים וכאבים. בדרך כלל משתמשים בשורש היבש כדי לחלוט תה, אבל מכיוון שהגנטיאן בעל טעם מר מקובל לשלב אותו עם צמחים נוספים, שמשפרים את הטעם אבל לא פוגמים ביתרונות הרפואיים.

לקריץ
אנשי הים התיכון מכירים את היתרונות של תה לקריץ מזמן, אבל רק עכשיו, לאט-לאט, מתחילים להכיר אותם גם באזורים אחרים ברחבי העולם. שורש הלקריץ חודר לעומק האדמה, והוא החלק של הצמח שמכיל את מירב התכונות של הלקריץ, בריכוז הגבוה ביותר. לקריץ נחשב כמרגיע את פעילות מערכת העיכול, ועוזר להקל על גירויים שונים במערכת העיכול. הוא מפחית תופעות לוואי של עיכול (נפיחות, גזים),  מרגיע את הכבד ועוזר לשמור על הבריאות שלו, עוזר לנקות את הגוף ויכול אפילו לסייע לרפא כיבי  קיבה (אולקוס).

ג'ינג'ר
היתרונות של שורש הג'ינג'ר מוכרים לעולם כולו בזכות יבשת אסיה. כבר באותם ימים, מרפאים בתרבויות שונות השתמשו בשורש הג'ינג'ר כדי להקל על קיבה עצבנית. היום צריכת ג'ינג'ר עדיין מקובלת בתרבויות שונות, בעיקר לטיפול בבחילה. אז נכון, אמרתם ג'ינג'ר, אמרתם הקלה על בחילות. ג'ינג'ר באמת מקל על בחילה, אבל הוא בעל תכונות רפואיות נוספות: הוא מרגיע את מערכת העיכול, מאזן הפרשת מיצי קיבה, מעודד ספיגה טובה יותר של חומרים מזינים והפרשה מהירה יותר של פסולת, הוא מסייע באופן כללי לתהליך העיכול ויכול להקל גם על כאבים כרוניים. 

קמומיל
במשך עשרות אלפי שנים, בתרבויות שונות, נוהגים לחלוט את העלים והפרחים של צמח הקמומיל לתה הריחני והמרגיע. באופן כללי, קמומיל מוכר פחות או יותר כתרופה לכל בעיה. מחקרים מראים שקמומיל יכול לסייע לטפל במגוון בעיות בריאותיות, ביניהן גם מערכת העיכול. התכונה העיקרית של קמומיל היא הרגעה. הוא מפחית התכווצות שרירים ולכן מרגיע גם את הקיבה, הוא משפר את תפקוד הכבד, נחשב לתרופה ביתית לתסמונת המעי הרגיז, ומפחית התכווצויות וכאב. קמומיל נחשב צמח מעולה להרגעת מערכת העיכול והוא בחירה טובה מאוד לשעות הערב, בערך שעה לפני כיבוי אורות.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

הוסף תגובה חדשה