רוצים לאכול בריא יותר אבל לא יודעים איך להתחיל? מחקר תזונה נרחב גיבש את רשימת המאכלים הבריאים ביותר שאתם יכולים להוסיף לתפריט שלכם כדי להתחיל לשפר את בריאות הגוף. בתיאבון

שמירה על תזונה בריאה ומאוזנת היא לא תמיד משימה פשוטה. כדי לסייע להפוך אותה לנעימה יותר, חוקרים רבים משקיעים זמן רב במציאת הנוסחה המושלמת לארוחה מזינה. כמובן שקשה להגדיר מהם המזונות הבריאים ביותר, מכיוון שמרכיבים שנחשבים בריאים מבחינה אחת, יכולים להיות הרסניים מבחינה אחרת. אולם, בכתב העת המדעי הנחשב PLoS ONE ביקשה קבוצת חוקרים למצוא תשובה לשאלה הזאת בדרך שנחשבת לא קונבנציונלית.

החוקרים בחנו מגוון רחב של המלצות על היקף הצריכה של ויטמינים, מינרלים, חלבונים, פחמימות, שומנים ורכיבים נוספים. לאחר מכן הם גיבשו רשימה של המאכלים שמכילים כמה שיותר מהרכיבים המזינים ביותר. אלו המאכלים שזכו להתברג לרשימה הנחשקת:

1. שקדים

פצצות הבריאות האלו עשירות בחומצות שומן בלתי רוויות שנחשבות בריאות וחיוניות ביותר למגוון תהליכים ביולוגיים. שומנים אלו תורמים בין היתר לשיפור בריאות הלב וכלי הדם, להעצמת תפקוד המוח ולתחזוקה השוטפת של העור שלנו. הם מכילים סיבים שמאריכים את תחושת השובע ומשפרים את בריאות מערכת העיכול, וכן נוגדי חמצון שמסייעים להילחם ברדיקלים חופשיים שמגבירים את הסיכון לסרטן. בניגוד לדעה הרווחת, מומלץ לצרוך אותם גם ובייחוד אם אתם בדיאטה - על אף שהם מכילים שומנים, הם יעזרו להימנע מהתקפי הרעב הפתאומיים במהלך היום.

2. צ'רימויה

לא רבים מכירים את הפרי האקזוטי הזה, אבל במקומות מסוימים בעולם הוא נחשב למעדן בריא מסקרן במיוחד. הצ'רימויה (Cherimoya) הוא הכלאה בין בננה ואננס. הוא עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין C ואשלגן. מחקרים מצאו שהוא מפחית לחץ דם, משפר את תפקוד מערכת החיסון, מעצים את תפקוד המוח, מחזק את העצמות ואפילו עוזר למנוע סרטן.

3. דג דובר סול (דג משה רבינו)

בשנים האחרונות יותר ויותר חוקרים מהללים את התרומה של דגים לתזונה בריאה ומאוזנת. כל הדגים עשירים בשומנים טובים המספקים מגוון יתרונות בריאותיים לגוף, כמו גם בוויטמינים ובמינרליים חיוניים. "דג משה רבנו" הוא דג קרקע שנחשב כפלא אבולוציוני – לא פחות. הוא ניחן ביכולת מדהימה להעביר את עיניו מצד אל צד וגם לשנות את צורת הגולגולת שלו. מעבר לפלאים המשונים האלו, הוא עשיר במגנזיום, זרחן, ויטמין B ובחלבונים בשיעור גבוה יותר מאשר בדגים אחרים.

4. זרעי צ'יה

לא לחינם הפכו זרעי הפלא האלה לאחד הטרנדים הבריאותיים הגדולים של השנים האחרונות. זרעי צ'יה מכילים כמות גבוהה במיוחד של סיבים, חומצות שומן מסוג אומגה 3, חלבונים איכותיים ונוגדי חמצון שנלחמים בסרטן. הם גם מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים ובהם: מגנזיום, מנגן, זרחן, נחושת, סלניום, ברזל וסידן. אלו תורמים, כל אחד בדרכו, לכל תהליך חשוב שמתנהל בגוף שלנו. את הזרעים אמנם קשה לאכול כפי שהם, אבל בהחלט מומלץ להוסיף אותם ליוגורט, לשייקים או לדגני הבוקר.

5. זרעי דלעת

כמו זרעי הצ'יה, גם זרעי הדלעת מכילים שיעור גבוה באופן מפתיע של חומרים מזינים החיוניים להתפתחות ולתחזוקה השוטפת של הגוף. יש להם תכונות שנוגדות דלקות ובכך גם מפחיתות את הסיכון לסרטן. הם עשירים באבץ שמסייע לשמור על המערכת החיסונית שלנו, כמו גם ברכיבים חשובים המסייעים לשיפור בריאות הלב, הכבד והעצמות. הזרעים האלו גם מסייעים במניעת סוכרת ובשיפור איכות השינה.


mitot banner3






מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

הוסף תגובה חדשה