להווי ידוע כי היוגורט הפרו-ביוטי מסייע לפעילות העיכול האיטית ובכך משפר אותה. הדבר הוכח בכמה וכמה מחקרים מדעיים שנערכו במסגרות השונות. מדובר ביוגורט שנוספו לו בתהליך מיוחד חיידקים שהוכחו קלינית כעמידים יותר ושורדים את מערכת העיכול ובכך הופכים את היוגורט לשונה רגיל.

אך מסתבר כי ליוגורט הפרו-ביוטי יש תכונות חיוביות נוספות: הוא משפר את פעילות המוח. כך מוכיח מחקר שנערך על ידי קבוצת מדענים באוניברסיטת קליפורניה ותוצאותיו פורסמו באחרונה.

מה הקשר?

עורכי המחקר גילו קשר בין הגברת הפעילות של מוח האדם לבין מצב המיקרופלורה (אוכלוסיית המיקרו-אורגניזמים) הטבעית של מערכת העיכול שלו.

במסגרת המחקר נערך ניסוי בו לקחו חלק 36 נשים בגילאי 18 עד 55, בעלות בריאות תקינה לחלוטין. המשתתפות חולקו על ידי עורכי המחקר לשלוש קבוצות. נשים מהקבוצה הראשונה צרכו במשך זמן רב יוגורט פרוביוטי עם תכולת מיקרו-אורגניזמים המסייעים לשיפור מצב המיקרופלורה של המעי. חברות הקבוצה השנייה שתו יוגורט רגיל, ללא המרכיבים הפרו-ביוטיים, ואילו הקבוצה השלישית כלל לא צרכה יוגורט.

תוצאות הניסוי גילו כי הקבוצה הראשונה, אשר צרכה את המוצר העשיר בחומרים הפרו-ביוטיים, כמעט לא הגיבה לגורמי גירוי חיצוניים כלשהם, ואילו רמת הרגיעה האמוציונאלית של חברותיה הייתה כפולה ומכופלת מאשר אצל חברות הקבוצה השלישית – זו שלא צרכה יוגורט כלל.

בין נשות הקבוצה השנייה – זו אשר צרכה יוגורט רגיל, ללא המרכיבים הפרו-ביוטיים, נרשמו נתונים סותרים. כך המדענים הצליחו להוכיח שוב כי לחומרים הפרו-ביוטיים יש השפעה חיובית על בריאותו של אדם.

הממצאים הוצגו בכנס הרפואי הראשון שהוקדש להשפעה של היוגורט על בריאות האדם, שנערך בחודש אפריל האחרון בבוסטון.

יוגורט ואנטיביוטיקה

אגב, במחקר הקודם שנעשה באוסטרליה, נמצא כי אכילת יוגורט מסייעת גם לריפוי במצבים של זיהומים אשר נובעים מחיידקים אשר עמידים בפני תרופות אנטיביוטיות מסוג ונקומיצין, המכונים VRE..

חיידקים רבים המצויים בגופנו, פיתחו עמידות בפני תרופות אנטיביוטיות. חלקם מגלים עמידות מלאה ואחרים נחלשים כתוצאה מטיפול אנטיביוטי, אך בהחלט שורדים את התהליך.

החוקרים האוסטרליים גילו כי יוגורט אשר מכיל כמות גבוהה של חיידקים פרו ביוטיים מסוג LGG יכול לנצח את החיידקים "הרעים".

גם במקרה זה נערך ניסוי בקרב קבוצת נבדקים אשר נחלקה לשלוש – אלה שנוהגים לאכול יוגורט עם חיידקי LGG, אלה שנוהגים לאכול יוגורט ללא חיידקי LGG, ואלה אשר לא נוהגים לאכול יוגורט כלל. התוצאות היו חד משמעיות: חברי הקבוצה אשר אכלו יוגורט המכיל חיידקי LGG החלימו מהר יותר מזיהומים לעומת שתי הקבוצות האחרות (שביניהן, אגב, לא התגלה הבדל משמעותי).

מסקנת המחקר האוסטרלי: עמידותם של חיידקי LGG  ויכולתם לשרוד את חומצות הקיבה, אם כן, מאפשרים להם ליצור סביבה תומכת במערכת העיכולולאפשר לאוכלוסיות החיידקים הטובים לגדול ולהתבסס במהרה.

במחקר לא נתגלו כלל תופעות לוואי לאכילת יוגורט מסוגים אלה.

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

הוסף תגובה חדשה