Write a comment

 

אנחנו מכירים אותו בתור חוואייג', עמבה או קארי, אבל זה הצד הפחות טוב שלו. הצד היותר טוב שלו, הצד שאנחנו לא מכירים, זה הצד עם הסגולות הרפואיות, שמעמידות אותו באותה שורה ביחד עם קרוב משפחתו הג'ינג'ר (אם לא הרבה לפניו). ההודים קוראים לו הלדי, הסינים ג'יאנג הואנג, הטמילים קוראים לו מנג'ל. היה אפילו מישהו שקרא לו 'הזהב ההודי הטהור'. אצלנו קוראים לו פשוט כורכום.

ההודים היו הראשונים שגילו את נפלאות הכורכום (
Curcuma longa). באיור-וודה, הרפואה ההודית המסורתית, השתמשו בו לטיפול בפצעים חיצוניים, לטיהור הדם, הורדת חום, להקלה על כאבים ולטיפול בכיבי קיבה. בהמשך הוא הגיע גם למדינות אחרות, והשימוש בו בטיפול הפך נפוץ לפחות כמו השימוש בתיבול.

החומר הפעיל בכורכום נקרא כורכומין (Curcumin). חוץ ממנו, הכורכום מכיל תרכובות פעילות נוספות כמו ציקלו-כורכומין ודמטוקסי- כורכומין שנקראות בקיצור כורכומינואידים. הכורכום מכיל חומרים נוגדי חימצון (אנטי-אוקסידנטים) וחומרים נוגדי דלקות. כורכום טרי מכיל אשלגן, ויטמיןC ובטא קרוטן.את אבקת הכורכום מכינים לאחר השרייה וייבוש ממושכים של הפקעת. יש כאלה שאומרים שאם משתמשים בכורכום, לא צריך יותר כלום.

הכורכום מוסיף צבע לאוכל, אבל גם לעולם הרפואה. עד היום נערכו מאות מחקרים רפואיים במכוני מחקר מובילים בעולם שהוכיחו את יעילותו ותכונותיו הרפואיות (הוא אף זכה להקרא "התבלין מרפא"). מבין המחקרים שהוכיחו את יעילותו נציין לדוגמא את המחקר שנערך באוניברסיטת טקסס (ספטמבר 2006) בו מצאו שהכורכומין חסם את ההורמון שגורם להתפתחות סרטן המעי הגס. לפי מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה בלוס אנג'לס (אוקטובר 2006) הכורכום מסייע למערכת החיסון לפרק משקעים הנוצרים במוח במחלת האלצהיימר. באוניברסיטה הלאומית של סינגפור (נובמבר 2006) גילו כי השימוש בכורכום תרם לשיפור היכולת הקוגניטיבית בקשישים, ולפי מחקר נוסף שנערך בביה"ס לרפואה באוניברסיטת אריזונה (נובמבר 2006), גילו כי הכורכום מעכב התפתחות דלקות פרקים.

מחקרים נוספים הוכיחו כי השימוש בכורכום יכול להפחית בצורה משמעותית את התלות בתרופות. כשאין ברירה אלא ליטול תרופות, הכורכום מנקה את הגוף לאחר תקופות ממושכות של שימוש. הכורכום מתאים לטיפול בסוכרת, שיגרון ועודף כולסטרול. הוא הוכח כיעיל בטיפול במחלות פשוטות כמו אלרגיה או חום, ובאותה מידה גם במחלות אוטואימוניות, ומחלות לב וכלי דם. הוא משמש כהגנה מפני נזקי העישון, ומפחית את הסימפטומים של תסמונת קדם מחזור.

אבל כנראה שהמילה האחרונה עדיין לא נאמרה. כורכומולוגים רבים עדיין סקרנים לגלות מה עוד האבקה הצהובה הזאת יכולה לעשות. אחד מתחומי המחקר המרכזיים כיום עוסק בקשר בין הכורכום למחלת הסרטן. החוקרים מצאו שבזכות המטבוליזם של החומרים נוגדי החימצון ונוגדי הדלקת שמכיל הכורכום, הוא מונע מתאי הסרטן להתפתח, מעצים את ההשפעה של התרופות, מעכב יצירת כלי דם חדשים מהם ניזון גידול סרטני, וכל זאת מבלי להשפיע על התאים התקינים.

אומרים שכשמבשלים את הכורכום עם שמן הוא נספג יותר טוב במעיים. אבל לא חייבים להשתמש רק בתבלין, כיום אפשר להשיג תמצית נוזלית של כורכום (כדג' הכורכומול) שמכילה ריכוז של כל הרכיבים הפעילים. בניגוד למה שחשבו בעבר, התמצית נספגת בצורה יעילה בגוף, וההשפעה שלה עולה בהרבה על השימוש בתבלין עצמו.   

 

לחצו כאן למידע נוסף על כורכום כתוסף מזון

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.