אין סיבה לפחד מכמות הקלוריות הרבה, שכן הפרי הירוק עם הטעם העדין מכיל כמות רבה של רכיבי תזונה חשובים ומועילים

הסתיו הגיע והמדפים שבים ומתמלאים באבוקדו. השימוש הוא אמנם בגוף יחיד, אבל חשוב לדעת כי ישנם זנים רבים של הפרי הירקרק והנפלא הזה, בעלי טעמים ומרקמים שונים ונבדלים זה מזה (אם כי מה שנכון הוא שכולם טעימים כממרח פשוט עם קצת מלח ולימון על פרוסת לחם או טוסט).

יחסי ציבור גרועים
דבק בו באבוקדו שם לא טוב, בגלל אחוזי השומן הרבים שבו. עניין של יחסי ציבור גרועים, לא יותר. קחו למשל את הטחינה, המקובלת כרוטב טעים לשלל מאכלי רחוב, בפיתה או בלאפה, וכמובן מוכרת בקרב חובבי בריאות ואלו המקפידים בתזונתם. והנה, גם הטחינה שומנית ביותר, אך מקובלת ונצרכת היטב.

טוב שומן טוב
אי אפשר להגזים בתכונותיו הבריאותיות של האבוקדו. לפני מזונות העל החדשים במחוזותינו, המגיעים מארצות רחוקות ונמכרים במחירים גבוהים, גדל פה בארץ פרי נפלא וסופר בריא. האבוקדו מספק לגוף ערכים תזונתיים רבים וחשובים, שהופכים את הדיון על כמות הקלוריות שבו לזניחה עד מיותרת. נכון, יש קלוריות. אבוקדו מכיל אנרגיה, אין ספק. אז תאכלו חצי אבוקדו ותרגישו טוב עם עצמכם. עדיף בהרבה על פני כל ממרח או מוצר מזון תעשייתי, מועשר ככל שיהיה, שלא מצליח להוות אפילו התחלה של תחרות לפרי טבעי ומצוין לבריאות.

אגב, הוויטמינים והמינרלים הטובים שבו מסיסים בשומן, מה שהופך את רמת השומן הגבוהה שבו לברכה מן השמיים – רמת שומן גבוהה שווה יותר ויטמינים ורכיבי תזונה חיוניים.

שלא לדבר על כך שספירת קלוריות היא דרך בעייתית, לא מתוחכמת ואפילו קצת מטופשת להסתכל על מזון. כי מה שצריך לעניין אותנו הוא שמדובר במזון טבעי, המכיל כמות רבה של רכיבי תזונה חשובים ביותר לגופנו. ואם אוכלים חצי אבוקדו עד פרי אחד ביום, מרוויחים אפקט תזונתי מעולה.

אז למה הוא כל כך טוב לנו? הנה חלק מהתשובות.

כולסטרול
מקורן של הקלוריות הרבות שבאבוקדו הן בשומן חד בלתי רווי שבו, כלומר בשומן סופר בריא לגוף האדם. שומנים מעולים אלה, כולל חומצות שומן חד בלתי רוויות מסוג אומגה 3 ו-6, מורידות את רמת הכולסטרול הרע ומעלות את זה הטוב, זאת הודות לפיטוסטרולים שבו: תרכובות צמחיות הנמצאות בעיקר בשומן מן הצומח. הפיטוסטרולים דומים במבנם לכולסטרול "הרע" (HDL) ובכך מתחרים עימו על הספיגה בגוף. בכך הם מפחיתים את רמת הספיגה שלו, ואת רמתו הכללית בגוף.

ויטמינים
באבוקדו אחד בשל וטוב תמצאו מעט פחות ממחצית מהצריכה היומית המומלצת לאדם בוגר של ויטמין A, סיבים תזונתיים וחומצה פולית, וכרבע מהכמות היומית המומלצת של ויטמין E וויטמינים מקבוצת B. אבוקדו גם מכיל כמות יפה של ויטמינים ג ו-K, המצטרפים ל-A ו-E ומשלימים את קבוצת הוויטמינים המסיסים בשומן והנחוצים לגוף. נוכחותם במזון שומני מסייעת לספיגה קלה ויעילה שלהם בגוף.

ריכוז
רע לכם? מצב הרוח בקרשים? עכשיו באמת כדאי לקלף אבוקדו. בין שאר האפקטים של חומרי התזונה שהוזכרו לעיל נמצא גם הגברת זרימת הדם לקליפת המוח, שם מתבצעים הליכי חשיבה כמו קבלת החלטות, ביקורת ולמידה.

חומצות אמינו
אולי הסיבה העיקרית מדוע אבוקדו מהווה חלק מרכזי בתפריט של צמחונים וטבעונים. כידוע, חומצות אמינו נמצאות בעיקר בחלבונים מן החי בפרט ומזונות מן החי בכלל, עניין לא רלבנטי אצל צמחונים ושות'. אבוקדו הוא אופציה ירוקה, תרתי משמע, לחומצות אמינו מן הצומח.

סוכר
לצד שקדים, אגוזים, חסה ועלים ירוקים, לאבוקדו ערך 0 בסולם הגליקמי, מה שהופך אותו אידיאלי לתפריט של סוכרתיים. מבין סוגי המזונות שהוזכרו, האבוקדו הוא העשיר מכולם והמשתלם ביותר מבחינה תזונתית, ולכן מומלץ פעמיים. סלט של עלים ירוקים, אבוקדו ותיבול של פיצוחים יעניק לחולה הסוכרתי ארוחה נהדרת ללא כל עומס על ייצור האינסולין בגוף וכמות הסוכר בדם.

עיניים
אבוקדו הוא מקור מצוין ללוטאין וזקסאנטין, שני נוגדי חמצון המצויים בעיניים ומספקים הגנה לראייה ולעיניים מפני קרינת השמש ומזיקים חיצוניים.

ירידה במשקל
אבוקדו מכיל כמות רבה עד מאד של סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול נכון וטוב של המזון בגוף. וכך למעשה נסגר מעגל, שהחל עם רמה קלורית גבוהה, שעל פניו אמורה להוביל לעלייה במשקל. ובכן, הסיפור מורכב יותר, וטוב שכך. אכילת אבוקדו אמנם גודשת את הגוף בקלוריות באופן רגעי, אבל חשוב יותר – היא מסייעת לגוף בדרכים רבות נוספות וגודשת אותו בחומרי תזונה איכותיים. וכשהגוף פועל היטב, הוא מאזן את עצמו ואת משקלו.
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

הוסף תגובה חדשה