הם הערך המוסף שהופך את האוכל שלנו להרבה יותר טעים. אבל מסתבר שלא פחות (ואולי אפילו יותר) הם ערך מוסף לבריאות.

מלחץ דם, סוכרת, כאבים ועד לקלקולי קיבה. תבלינים. הדברים קטנים שעושים את ההבדל הגדול.

פלפל שחור

ידוע בתור מלך התבלינים. פלפל שחור היה הלב של מסחר התבלינים האירופאי בימי הביניים. פעם, אם היה לך גרגר פלפל ואיבדת אותו, זה היה בערך כמו לאבד היום פנינה. ערכו של הפלפל השחור היה כל כך מוערך, שבעבר השתמשו בו כתחליף לכסף. פלפל שחור הולך עם כל תבשיל והוא הכי טוב אם טוחנים אותו טרי, ישר על האוכל. פלפל מגרה את בלוטות הטעם, מסייע לעיכול ומעודד את חומצות הקיבה להיכנס לפעולה. הוא מקל על גזים, מעודד הפרשת נוזלים מהגוף, כמו שתן וזיעה (מעולה למי שצריך להוריד חום ולנקות את הגוף). בפלפל שחור מתהדר גם בנוגדי חימצון והשפעה אנטי בקטריאלית, שמקדמת עוד קצת את בריאות המעיים. מחקרים מראים שהשכבה החיצונית של גרגר פלפל עוזרת לפרק תאי שומן, חדשות טובות לאנשים שהמשקל שלהם עושה להם בעיות.

כמון

לכמון יש ארומה חריפה- מתוקה וטעם חד. הוא קיים מיובש או טחון והוא נמצא ברוב אבקות הקארי. הוא מאוד פופולארי בהודו, מקסיקו והמזרח התיכון. אם אתם רוצים להקל על תהליך העיכול שלכם (גזים, התכווצויות, קלקול קיבה, שלשול) כמון הוא התשובה. רק בזהירות, הוא פותח את התיאבון. ברפואת המזרח, כמון משמש להגברת יצור חלב אם ולהקלה על בחילות במהלך הריון. הרומאים והיוונים השתמשו בו דווקא לצרכים קוסמטיים, כדי לייצר גון עור בהיר שהיה מאוד אופנתי באותם ימים.

קינמון

ביוונית, המשמעות שלו היא עץ מתוק. הוא מגיע או בצורה של מקלות קינמון, שהם בעצם קליפות עץ מגולגלות זו בזו, או כתבלין טחון. בהודו ובצפון אפריקה שכיח מאוד למצוא אותו בתבשילי בשר ותבשילים בכלל. קינמון גם מככב בתה, קפה, משקאות קלים, מסטיקים ובשמים. בתזונה, הוא נחשב לאחד החומרים המחטאים הטובים ביותר שהטבע נתן ויש לו יתרונות בריאותיים רבים. לפי מחקרים, קינמון מוריד את רמות הסוכר בדם ויכול לשפר בצורה משמעותית את התגובה לאינסולין אצל אנשים שסובלים מסוכרת סוג 2, הוא בעל תכונות נוגדות דלקת ויכול להקל על דלקת פרקים. הוא גם יכול להפחית כולסטרול, לעזור להיפטר מקנדידה עקשנית והוא מקור מעולה לסידן וסיבים תזונתיים. חוץ מזה, אומרים שהריח המתוק שלו יכול לשפר את פעילות המוח.

אגוז מוסקט

הזרע של עצים ירוקי עד שנמצאים באסיה ובאוסטרליה, למרות שהוא מיוצר גם במקומות אחרים. כתבלין, מוסקט אפשר למצוא בכל מקום, מאבקת קארי, תבשילים שונים, משחות שיניים וסירופ נגד שיעול. שמן מוסקט יכול לעזור להרגיע כאבי שיניים, וגם להקל על בחילות, דלקות בקיבה או במעיים, וקלקולי קיבה.

ציפורן

התבלין הוא למעשה ניצני הפרי היבש של עץ ירוק עד, שגדל באינדונזיה. אפשר להשתמש בהם בבישול, שלמים או טחונים, אבל בגלל הטעם המאוד חזק שלהם, בדרך כלל משתמשים בהם במשורה. כתבלין, הוא פופולארי במיוחד במטבח ההודי והמקסיקני. כשמן, הוא משמש בתפקיד עזרה ראשונה במקרי חירום דנטאליים כמשכך כאבים. ולפי מה שאומרים, מספיק רק להריח אותו בשביל להרגיע קיבה עצבנית.

ג'ינג'ר

שורש חריף מתקתק שגדל במעמקי האדמה. בימי הביניים, שלפו אותו בכל פעם שמגיפה חדשה איימה על העולם. במזרח הרחוק עושים ממנו הכל (חמוצים, ממרחים, רטבים) ובמערב הקרוב ג'ינג'ר מיובש משמש בעיקר לתיבול משקאות ומאפים. ג'ינג'ר גורם לנו להזיע, מה שעוזר להיפטר מרעלים מסוכנים שנמצאים בגוף. הוא מגביר את הייצור של רוק ונוזלי עיכול, מה שעוזר להקל על גזים, קלקול קיבה ושלשול. שורש ג'ינג'ר מקל גם על בחילות בוקר, כאבים ודלקת הקשורים לדלקת פרקים ושיגרון. הוא מגביר את זרימת הדם, מטהר את הכליות ומזין את העור. הוא גם עוזר להיפטר מלחות במערכת הנשימה, מה שהופך אותו אידיאלי לאסטמטיים.   

פפריקה

חומר הגלם של התבלין ההונגרי הם למעשה פלפלים אדומים מתוקים וטחונים. בגלל זה, פפריקה היא מקור מעולה לוויטמין C, במיוחד אם הפלפלים יובשו בצורה טבעית (החום שואב החוצה את הויטמינים). היא מגרה את יצור הרוק וחומצות הקיבה, ולכן יכולה לעזור לטפל בקלקולי קיבה. היא גם עוזרת לייצוב לחץ הדם ואפשר למצוא אותה בכל מטבח שאפשר להעלות על הדעת.

חרדל

אחד התבלינים היותר משומשים בעולם כולו. היוונים של פעם האמינו שחרדל הוא מתנת האלים לרפואה, בריאות וריפוי. והיתה להם סיבה די טובה לחשוב ככה. חרדל משמש להרגעת העור מעקיצות חרקים, לטיפול בהתקפי אפילפסיה, כאבי שיניים, חבלות ופצעים, נוקשות שרירים, ובעיות של מערכת הנשימה. בגלל שהוא מרגיע את העור, הוא יכול להיות תוספת נפלאה לאמבטיה לרגליים.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

הוסף תגובה חדשה