תפוחים, בצל, רוזמרין, פלבנואידים. מה כדאי לאכול כדי לחזק את הזיכרון ולמנוע פגיעה בו

את הזמן לא נוכל לעצור וגם לא את שחיקת הגוף. מה שאפשר לעשות הוא למזער נזקים, להקטין את השחיקה, לצמצם את הבלאי של התאים ולשמור על הקיים. במיוחד אמורים הדברים בתאי המוח. תזונה נכונה בפרט ואורח חיים בריא ונכון בכלל יעזרו לכם לשמור על הזיכרון ויכולת הריכוז חדים ויציבים גם בגיל מבוגר. הכירו את המאכלים שיעזרו לכם לשמור על החומר האפור שבקופסה.

תפוח
הפרי שכבר ממילא ידוע כמיטיב במיוחד עם הבריאות הכללית שלנו עושה לנו טוב גם בראש. תפוחים מכילים נוגד חמצון בשם QUERECTIN המגן על המוח מפני אלצהיימר. נוגד החמצון הזה נמצא בעיקר בקליפה, אז הנה עוד סיבה להימנע מקילוף תפוחים בפרט ופירות וירקות בכלל. הקליפות מכילות בדרך כלל חומרי תזונה רבים, וכן סיבים תזונתיים.

בצל
בצל אדום מכיל אתנוציאנין – תרכובת כימית מסוג פיט וכימיקל המוכרת כשומרת על המוח ומשפרת את הזיכרון. בצל לבן מכיל את נוגד החמצון QUERECTIN, המוכר מן התפוחים.

חומצה פולית
חומצה פולית מונעת עלייה ברמה של חומצת אמינו הומוציסטאין, שנמצאת בריכוז גבוה מן הרגיל בקרב חולי אלצהיימר. חוקרים מעריכים כי לחומצה זו יש קשר להתקדמות המחלה ולפגיעה בתפקודי המוח. חומצה פולית נמצאת במאכלים עשירים בברזל: כבד עוף ובקר, קטניות (בעיקר עדשים, שעועית, חומוס ואפונה), עלים ירוקים וחלמון ביצה.

ויטמין 12B
ויטמין זה חשוב ביותר לייצור תאי דם במוח ולתפקוד מערכת העצבים. מחסור בוויטמין 12B עלול לגרום לבעיות בתפקוד מערכת העצבים ולפגיעה בזיכרון.

ויטמין 12B נמצא במוצרים מן החי: כבד עוף ובקר (ואיברים פנימיים נוספים כמו טחול וכליות), בשר בקר, מוצרי חלב, ביצים ודגים.

פלבנואידים
זהו שם לקבוצת תרכובות צמחיות המיוצרות ומסונתזות בידי צמחים, ועל כן נמצאת מן הסתם במאכלים מן הצומח. פלבנואידים מתפקדים כנוגדי חמצון ומונעים את פעולתם של הרדיקלים החופשיים, שאוהבים מאד לפגוע בתאי מוח.

מאכלים כמו אוכמניות, פירות הדר, ענבים, יין אדום וקקאו טבעי מכילים כמות גבוהה של פלבנואידים, וגם נוגדי חמצון נוספים.

אומגה 3
חומצת שומן הקשורה למספר תפקודים חשובים בגוף, וביניהם קרישת דם, תפקוד הלב וגם תפקודים קוגנטיביים. בקרב חולי אלצהיימר נמצאה רמה נמוכה מן הממוצע של אומגה 3.

אומגה 3 נמצאת בעיקר בדגי מעמקים כמו סלמון, טונה, מקרל וסרדינים, אך ניתן למצוא אותה גם במקורות מן הצומח, כמו זרעי פשתן, זרעי צ'יה ואגוזי מלך.

צמח מרפא ותבלין
רוזמרין. מוכר מימי קדם כצמח מצוין לשיפור הזיכרון, ועל הדרך גם מתפקד כנוגד חמצון חזק.

ציפורן. מעורר את הגוף ומחזק את הזיכרון, וגם את חשק המיני, אם צריך.

ג'ינקו בילובה. את הסינים כבר לא צריך לשכנע, הם מכירים את סגולותיו הרפואיות של צמח זה והרפואה הסינית רוקחת לא מעט תרופות ממנו. לענייננו, ג'ינקו בילובה ממריץ את זרימת הדם למוח ויעיל נגד היחלשות של הזיכרון בקרב צעירים וקשישים גם יחד.

ברהמי הודי. ההודים קוראים לו "בקופה מוניירי" ומשתמשים בו מאות שנים בדיוק בשביל הדבר שלשמו התכנסנו – שיפור ושימור הזיכרון. ואכן, מחקרים שבחנו לעומק את הצמח מצאו בו באקוזיד - חומר פעיל המחזק את המוליכות החשמלית של המוליכים העצביים במוח (נוירו-טרנסמיסטורים) והתוצאה היא תגובה מהירה יותר ו"שליפה" זריזה של חומר ממגרות הזיכרון העמוסות שבמוחנו.

ועוד דרכים לשיפור הזיכרון
פעילות גופנית
טובה תמיד לגוף, לנפש ולזיכרון. אין מערכת פיזיולוגית שלא מושפעת לטובה מפעילות גופנית נכונה. העניין הוא לא "לקרוע" את הגוף. פעילות גופנית נינוחה של 20-30 דקות בכל יום היא מצוינת ותספיק בהחלט. הליכה, ריצה קלה, משחק כלשהו (כדורגל, כדורסל), רכיבה על אופניים, שחייה וכו'. רק תבחרו ותפעלו.

שינה
אין טעם לדבר על זיכרון טוב אם לא נותנים למוח תנאים לפעול נכון. שינה חיונית לגוף, ובעיקר למוח, האיבר הפעיל ביותר בגוף האדם. אם אתם חשים ירידה בתפקוד הזיכרון, שאלו את עצמכם האם אתם ישנים מספיק. שנת לילה של 7 שעות בכל יום, יום אחר יום ובאופן קבוע, תחזיר אתכם לתלם ותשפר את יכולתכם להיזכר בדברים.

קראו ספר
סגרו קצת את הטלוויזיה ופתחו ספר טוב. תתרכזו בסיפור, באותיות, בדמויות. טוב בהרבה מאשר לרבוץ על הספה מול המסך.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך
תגובות פייסבוק
comments

הוסף תגובה חדשה