Write a comment

 

אנחנו הולכים למומחים כדי לקבל חוות דעת שניה, שלישית ורביעית. מוכנים לחתום על טופס הסכמה לניתוח אם רק יתנו לנו אחד כזה, לא עושים פעילות גופנית וממשיכים לקחת משככי כאבים, עם או בלי מרשם. אבל לכל אלה יש אלטרנטיבה בטוחה, יעילה וטבעית יותר.

במשך עשרות אלפי שנים בסין, האופציה הראשונה לטיפול בבעיות כאב שונות היתה ונשארה דיקור סיני, צמחי מרפא, טאי צ'י וצ'י קונג.

חוכמה ישנה, גב מדעי

לפי הרפואה הסינית, שני רעיונות מרכזיים מסבירים כאב. הראשון הוא מערכת המרידיאנים. השני הוא האנרגיה החיונית של הגוף (הצ'י) שזורמת לאורכם. הרפואה הסינית מאמינה שכאשר זרימת האנרגיה חסומה או תקועה במרידיאנים, התוצאה תהיה כאב או מחלה. אנחנו אולי לא רואים את המרידיאנים, אבל הם קיימים בכל רמה של הגוף. אם חסימת האנרגיה נמצאת ברמה של העור, התוצאה תהיה נפיחות. אם החסימה היא עמוקה יותר, התוצאה עשויה להיות שרירים נוקשים וכואבים. תקיעות במפרקים יכולה להתבטא בדלקת מפרקים. חסימת אנרגיה פנימית יכולה לייצר סימפטומים רבים וסוגים שונים של כאב, כולל כאבי ראש, בטן וכו'.

דיקור סיני

כאשר מזהים את החסימה או התקיעות בצורה נכונה, מחט דקיקה בעובי שערה עשויה לפתור את הבעיה ולהחזיר את זרימת הצ'י למצב תקין. כאשר המחטים הזעירות מוחדרות לנקודות מסוימות בגוף, הגוף מעודד שחרור של יותר משככי הכאבים הטבעיים של הגוף. אבל מסיבה שהמדע עדיין לא יודע בדיוק להסביר, היתרונות נמשכים יותר בהשוואה למשככי כאבים סינתטיים. במחקר שנערך באוניברסיטת מרילנד (Maryland), ששה חודשים של טיפול שבועי בדיקור הפחיתו ב-40% את חומרת הכאב בקרב מטופלים שסובלים מדלקת מפרקים. במחקר שנערך באוניברסיטת דיוק (Duke), מטופלים שעברו ניתוח השתמשו בפחות משככי כאבים לאחר טיפולים בדיקור. מחקרים אחרים הוכיחו את יעילות הטיפול בדיקור סיני בהקלה על מיגרנות, תסמונת קדם וסתית וכאבי גב.

רפואת צמחים

דיקור סיני היא אולי שיטת הטיפול המזוהה ביותר עם הרפואה הסינית, אבל היא בטח לא היחידה. זה לקח עשרות אלפי שנים ומספר דומה של מטופלים, אבל בסופו של דבר מומחים סיניים לצמחי מרפא פיתחו פורמולות צמחים ספציפיות, כמעט לכל מצב בריאותי, כולל כאב. ובגלל שיש סוגים שונים של כאב, יש פורמולות רבות לטיפול במצב. השימוש בצמחי המרפא הסיניים מעודד את מנגנוני ההחלמה הטבעיים של הגוף, על ידי איזון האנרגיה של האיברים. הפורמולות האלה מכילות בממוצע ששה צמחי מרפא שונים, לכל אחד מהם פעולה שונה. פורמולות הצמחים הסיניות הן לא שיקוי קסמים. יש המון חוכמה בשילוב הצמחים הנכונים שיספקו טיפול מערכתי, שיפחית את התסמינים ויאזן את הגוף. איך שלא מסתכלים על זה, כל זה לא יכול לקרות ביום אחד.

מגע

על טווינא (Tui Na) נהוג להגיד שהיא הפיסיותרפיה של הרפואה הסינית. טווינא היא שיטת טיפול במגע שמבוססת על אותם עקרונות של דיקור סיני. הטיפול משחרר ומרגיע שרירים ומפרקים, מפחית נפיחות ומפחית את חומרת הכאב על ידי עידוד זרימת הדם והאנרגיה בגוף. טווינא היא קודם כל טיפול שנועד לטפל בבעיה מהשורש, ולא לספק הקלה רגעית. זאת עבודה אינטנסיבית על הגוף, שמשלבת טכניקות של מתיחה, לחיצה ועיסוי. לפעמים זה יכאב. תמיד זה יעבור.

גוא-שה (Gwa Sha) עובדת על עיקרון זהה. הנעה של תקיעות לאורך קבוצות שרירים, או קבוצות מרידיאנים, כדי לעודד את תהליך ההחלמה ולהפחית תסמינים של כאב. בשונה מטווינא, גוא-שה משתמשת בכלי עיסוי מיוחדים כדי לעשות את זה. גם הטיפול בגוא-שה הוא לא טיפול עדין, כיוון שהמטפל מפעיל לחץ כשהוא משתמש בכלי העיסוי, כדי לאלץ את הדם או האנרגיה התקועים להתחיל לזוז.

כוסות רוח

כתפיים נוקשות מרוב מתח? גב כואב מישיבה ממושכת? כוסות רוח היא שיטת הטיפול בשבילכם. כוסות רוח היא אחת משיטות הריפוי הותיקות ביותר שאפשר למצוא להקלה על כאבים בשלד או בשרירים, שנגרמים בעקבות מתח, או פציעה, אבל לא רק. במהלך הטיפול מצמידים בוואקום על האזור הכואב כוסות מיוחדות מזכוכית, או פלסטיק. הוואקום מעודד זרימת דם ואנרגיה חדשים לאזור. כאשר התנועה מתחדשת, הזרימה החדשה של דם חדש מביאה איתה גם חמצן טרי וחומרים מזינים, ולכן תחושת הכאב פוחתת. הטיפול בכוסות רוח לא כואב, אבל משאיר סימנים על גבי העור לא להיבהל. אלה רק רעלים שמתנקזים מהשכבות העמוקות של העור,  בדרך החוצה מהגוף.

טאי-צ'י

לפי מחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת טאפטס (Tufts) בבוסטון, לחולי פיברומיאלגיה יש תקווה חדשה וקוראים לה טאי-צ'י. פיברומיאלגיה היא הפרעת כאב מורכבת, שפרט לכאבים בכל הגוף, כוללת עייפות, נדודי שינה ודיכאון. טאי-צ'י היא שיטת תרגול שמשלבת תנועות פיסיות, נשימות ומודעות. המשתתפים במחקר חולקו בצורה רנדומאלית ל-2 קבוצות, בכל אחת 33 משתתפים. המטופלים בקבוצת הביקורת זכו ל-60 דקות של מתיחות וטיפים לחיים בריאים. המטופלים בקבוצה השניה תרגלו טאי-צ'י. בשתי הקבוצות, המשתתפים מילאו שאלוני בריאות כלליים לפני ואחרי תחילת המחקר, ובמהלכו הם נבדקו בבדיקות רפואיות שגרתיות. אחרי 12 שבועות, התוצאות שנראו בקבוצת הטאי-צ'י היו טובות בצורה משמעותית. התוצאות נשמרו גם כאשר החוקרים בדקו את המשתתפים אחרי 24 שבועות מתחילת המחקר. יותר מזה, שליש מחברי קבוצת הטאי-צ'י הפסיקו להשתמש בתרופות, בהשוואה לשישית מהמשתתפים בקבוצת הביקורת.

צ'י קונג

צ'י קונג היא הפעילות הגופנית של הרפואה הסינית, וגם היא משלבת בין תנועה, תנוחה ונשימה, כדי לשפר את זרימת האנרגיה בגוף. לפי מחקר שנערך באוניברסיטת מרילנד (Maryland), נשים שסבלו מפיברומיאלגיה חמורה דיווחו על ירידה של 73% בחומרת הכאב, ו-83% מהמשתתפים שסבלו מדלקת מפרקים דיווחו על הקלה משמעותית בסימפטומים. עוד לפי אותו מחקר: השילוב בין צ'י קונג למדיטציה עזר למטופלים להפחית את תחושת הכאב ובמקביל גם את השימוש בתרופות מרשם, לאחר שלושה עד שבעה תרגולים. למרות שצ'י קונג היא פעילות גופנית מתונה, מומלץ להתחיל עם שעה ביום. או דבר ראשון על הבוקר, או ממש לפני השינה. 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.