בעידן המחשב והטלוויזיה, אנחנו צריכים את העיניים שלנו רואות וכמה שיותר טוב. אבל לפעמים, כשאנחנו קוראים את האותיות הקטנות, אנחנו שוכחים שגם העיניים שלנו לפעמים צריכות לצאת לחופשה ולשבת רגל על רגל.
ראייה טובה יותר קשורה לאיכות חיים טובה יותר. הרגלים נכונים יכולים למנוע עלייה בעייפות העיניים ועלייה בשכיחות בעיות עיניים הקשורות בגיל.
הרגלי בדיקה
במקרה של בדיקות עיניים, אין אלטרנטיבה. גם אין הנחות. מתחת לגיל 40, מומלץ לערוך בדיקת עיניים כל שנתיים עד ארבע שנים. מעל לגיל 40 מומלץ להעלות את התדירות לפעם בשנתיים. זה במקרה שאין בעיית ראייה מסוימת. אם יש בעיית ראייה ספציפית, כמו בעיה בראייה למרחק קצר או למרחק ארוך, ובמיוחד אם מבחינים עם הזמן בשינויים, אפשר להגביר את תדירות הבדיקות לפעם בשנה. זאת הדרך הכי טובה לתפוס את הבעיות הקטנות, לפני שהן הופכות לבעיות גדולות.
הרגלי ראייה
אחד המיתוסים הנכונים על עיניים, הוא ששימוש ממושך עלול לגרום להיחלשות הראייה. לכן, לכל מי שמבלה את רוב היום בהפעלת העיניים (קריאה, מחשב) מומלץ לקחת 10 דקות הפסקה, על כל 50 דקות עבודה. גם התאורה חשובה במקרה הזה. אם אתם מרגישים שאתם מאמצים את העיניים בזמן העבודה, כנראה שאתם צריכים לשנות, להזיז, להגביר או להפחית את מקור התאורה. מה שבטוח, שלא יהיה בוהק מדי.
הרגלי שינה
אם אתם סובלים מאיזה שהיא הפרעה בשינה, הנה עוד סיבה טובה לטפל בה. זמן השינה הוא פרק הזמן היחיד ביום בו העיניים נחות לחלוטין. שינה טובה וקבועה, במיוחד שינה עמוקה (REM), מאפשרת לעיניים להתאושש מיום עבודה מאומץ ולהתכונן לכל מה שאנחנו מתכננים עבורן ביום שיבוא.
הרגלי אכילה
תזונה מאוזנת, כזאת שכוללת לא מעט פירות וירקות, חיונית לבריאות העיניים. העיניים שלנו צריכות סוגים רבים ושונים של חומרים מזינים בשביל לתפקד- ויטמינים כמו ויטמין A, ויטמין C וויטמין E, מינרלים כמו אבץ וחומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3, כל אחד בדרכו חשוב לבריאות העיניים. ולפי מחקרים חדשים, כדאי שיהיו שם הרבה תרד, כרוב, דלעת, אפונה ירוקה, ברוקולי, דלעת ותירס, או במילים אחרות ירקות צהובים וירוקים. כל הירקות האלה עשירים בנוגדי החימצון לוטאין (Lutein) וזיאקסנתין (Zeaxanthin) ששומרים עלינו מפני בעיות עיניים הקשורות לגיל. מה שבטוח, לכולנו מומלץ להתרחק מסיגריות ולהגביל את צריכת הקפה. שניהם משפיעים בצורה ישירה על איכות הראייה. גם מים, כמה שקופים, ככה חשובים לתפקוד תקין של העיניים. הדרך הנכונה לשתות אותם היא לאט, בקביעות ובתכיפות. ככה זה. מה שבא מהר, הולך מהר. אם שותים הרבה בבת אחת, הגוף מפריש את זה באותה מהירות. אבל אם שותים לאט, מבטיחים אספקה קבועה של נוזלים שמסככת ומזינה את העיניים.
הרגלי תנועה
כבר אמרנו שהעין שלנו צריכה הרבה חומרים מזינים וזרימת דם היא מילת המפתח במקרה הזה. פעילות גופנית מבטיחה שכלי הדם יישארו אלסטיים, שזרימת הדם תהיה טובה ותגיע לכל המקומות שהכי צריכים אותה, והיא גם מבטיחה שכל אותם דברים שלא צריכים להיות בעין, יופרשו ממנה.
זה מוכח שסטרס מחליש ומבגר את הגוף שלנו מהר יותר משהטבע התכוון. ובמקרה הזה, העיניים שלנו לא יוצאות דופן. פעילות גופנית כמו יוגה, מדיטציה, טאי-צ'י, או צ'י-קונג עוזרת להתמודד עם סטרס בצורה מודעת יותר, וגם לשמור על העיניים. רק אם אתם עושים את זה מחוץ לבית, אל תשכחו את משקפי השמש. גם אור בהיר וחשיפה ממושכת לקרני השמש פוגעים בעיניים. בנוסף, קיימות גם צורות רבות של פעילות גופנית ספציפית לעיניים (דוג' שיטת בייטס לשיפור הראיה) שאפשר לאמץ ולתרגל. רובן מאוד יעילות.