תארו לכם שהייתם עובדים 365 בשנה, 24 שעות, שבעה ימים בשבוע. בלי יום חופש אחד לרפואה. לא הייתם טועים לפעמים?
ככה בדיוק הגוף שלנו עובד. ולמרות שבדרך כלל הוא ממש בסדר, גם הוא לפעמים מעגל פינות
כשהמוח קופא
כאב ראש מגלידה או סוג אחר של מזון קר, מתרחש כאשר משהו קר נוגע בעצבים בתקרת הפה, מכווץ את כלי הדם בקדמת הראש, וזה מה שגורם לכאב. כדי להקל על הכאב, צריך פשוט ללחוץ את הלשון לתקרת הפה ולחמם את האזור.
ורטיגו
אם אתם מרגישים כאילו החדר זז, אבל הוא לא באמת זז, יכול להיות שזה ורטיגו. ורטיגו נגרם על ידי דלקת פנימית באוזן, או בגלל זרימת דם מופחתת למוח. הוא יכול להימשך כמה דקות, או אפילו כמה שעות כמו כלום. ואם אתם לא בטוחים אם זה ורטיגו או סחרחורת רגילה, בוורטיגו חייבת להיות תחושה של תנועה, לפעמים בתוספת בחילה, הקאה, הזעה ותנועת עיניים לא רגילה. הטיפול בוורטיגו משתנה לפי הגורם שהתחיל אותו.
כשהרגליים נרדמות
התחושה הזמנית והלא מזיקה הזאת של סיכות או מחטים ביד או ברגל, נגרמת בגלל חוסר תנועה או לחץ מתון וקבוע על אותו אזור בגוף, שהופך את אותם תאים לא מסוגלים באופן זמני להעביר מסרים למוח. הפתרון הוא סופר פשוט. להחליף תנוחה. אבל אם המצב הזה כרוני, כנראה שבבסיס יש בעיה חמורה יותר שצריך לבדוק אותה.
שיהוקים
תרגעו, אף אחד לא מדבר עליכם. שיהוקים הם התכווצויות בלתי נשלטות של שריר הנשימה, שנקרא דיאפרגמה שממוקם מתחת לריאות. אם אוכלים מהר מדי, שותים יותר מדי אלכוהול, או בולעים אוויר זה יכול לגרום לשיהוקים. הם בדרך כלל חולפים כלעומת שבאו, אבל אפשר לנסות לעצור את הנשימה, או לשתות מים ממש מהר.
כשהאוזניים נסתמות
כאשר הגובה שבו אנחנו נמצאים משתנה, הגוף שלנו מנסה להשוות בין הלחץ הפנימי והחיצוני של עור התוף, כדי לפתוח את התעלה שמחברת בין האוזן התיכונה לאזור האחורי של הגרון כדי לאפשר לאוויר לזרום. כדי לעזור לגוף, אפשר לסגור את הפה, לחסום את מעבר האוויר מהאף ולנשוף בעדינות. גם מסטיק יכול לעזור.
הצהוב באוזניים
השעוות שבאוזן עוזרת לשמור על האוזניים נקיות, להילחם בזיהומים ולתת לגוף שלנו להיפטר באופן טבעי מעודף השעווה שהוא מייצר. הסיבוכים מתחילים כשאנחנו נכנסים לתמונה, ומנסים לנקות את האוזן. זה יכול להיות רק כאב, או גירוי אבל זה יכול להגיע גם לצלצולים באוזניים ואפילו פגיעה עד כדי אובדן שמיעה. כלל ברזל, לא מכניסים לאוזן שום דבר קטן יותר ממרפק.
כשהעין קופצת
התכווצויות בלתי צפויות, מטרידות ובלתי מזיקות של העין נגרמות בגלל מתח, עייפות בכלל ועייפות של העין, או יובש בעין. גירוי יותר רציני מזה יכול להיגרם מהפרעה נוירולוגית, כמו תסמונת טורט. התכווצויות כאלה בדרך כלל נעלמות מעצמן.
חזה אצל גברים
גינקומסטיה (gynecomastia) היא תופעה מאוד שכיחה אצל גברים, והיא נגרמת בגלל שהגוף מייצר יותר מדי אסטרוגן וגורם להתפתחות השדיים אצל הגברים. בדרך כלל נראה אותה אצל נערים בגיל ההתבגרות, ובדרך כלל זה נעלם אחרי כמה חודשים. התופעה הזאת גם די שכיחה אצל גברים בוגרים, ובגיל הזה היא נגרמת יותר בגלל תרופות, מחלת הסרטן, בעיה בכבד או בעיה בבלוטת התריס. רופא יכול לזהות את שורש הבעיה, אבל זאת בעיה יותר חברתית-אסטטית מאשר רפואית.
עיגולים שחורים
כולנו אומרים שאנחנו עייפים מדי ומבוגרים מדי ובגלל זה יש לנו עיגולים שחורים מתחת לעיניים. הפעם אנחנו דווקא צודקים. חוסר שינה הופך את העור לחיוור יותר ומדגיש את העיגולים השחורים, והגיל הופך את העור סביב העיניים לדק יותר, וכל שינוי צבע לבולט יותר. גם תורשה, אסטמה ואלרגיות יכולות להיות אחראיות.
סומק
רוזציאה (Rosacea) מכונה לפעמים אקנה של מבוגרים, והיא יכולה להפוך כל אזור בפנים לאדמומי ונפוח. בליטות הן כבר מצב מתקדם של רוזציאה, שנגרם בדרך כלל בגלל הזנחה וחוסר טיפול. אם אתם לא רוצים להגיע למצב הזה, שיוף העור (dermabrasion) יכול לעזור. רק קחו בחשבון שזה קשור גם לגנטיקה, ושזה שכיח יותר אצל גברים מאשר אצל נשים.