Write a comment
מה לאכול, מה למרוח ואיך לטפל בפצעי בגרות בצורה נכונה, נקייה וטבעית לחלוטין

הבושה, המבוכה, התסכול. אקנה, המכונים בסלנג "פצעי בגרות", הם בעיה מוכרת, ידועה ונפוצה התוקפת כמעט כל אדם בשלב כזה או אחר של חייו, ובעוצמה משתנה. לרוב זה מתחיל ונגמר דווקא בשלב בחיים בו למראה החיצוני ולהשתלבות בחברה יש תפקיד מרכזי – גיל ההתבגרות.

מהי אקנה?
פצעי בגרות הם הופעה חיצונית של מחלת דלקתית כרונית בזקיקי השיער ובבלוטות החלב. היא מתבטאת בהופעת פצעונים לבנים ואדומים על העור, על פי רוב בפנים אך לא נדיר למצוא פצעים גם על הגב, החזה והגפיים.

אקנה מתפרצת בגלל סתימת נקבוביות החלב בעור ויציאה מאיזון הורמונלי. החלב הוא חומר שמנוני המיוצר בגוף ותפקידו לספק לעור לחות והגנה. החלב מיוצר ומופרש דרך בלוטות החלב התת-עוריות, ולכל זקיק שערה יש בלוטת חלב תואמת שתפקידה להפריש את החומר.

גורמים לאקנה
אקנה נוצרת כתוצאה מהפרשה מוגברת של חלב והצטברותו על פני העור. הפרשה מואצת של חלב היא בדרך כלל תוצאה של יציאה מאיזון הורמונלי, תופעה אופיינית לגיל ההתבגרות. ההצפה של החלב גורמת להצטברות הנוזל השומני. החלב מתערבב עם הקרטין (חלבון המגן על העור) והשילוב בין השניים הופך ל"פקק" בבלוטת החלב. הסתימה גורמת להתנפחות בעור ולהיווצרות פצעוני הלחץ הקטנים והידועים לשמצה.

אלא שאקנה אינם נחלתם של מתבגרים בלבד, ומעבר לחוסר האיזון ההורמונאלי ישנם גורמים נוספים לפצעים.

  • מוצרי קוסמטיקה על בסיס אלכוהול עלולים לייבש את העור ולגרום לייצור מוגבר של חלב
  • זיהום אוויר או סביבה
  • מצבי מתח, חרדה ולחץ
  • תזונה לקויה וחסרה
  • מגע עם חומרים מזהמים
  • טיפול טבעי באקנה

 

ניתן לטפל באקנה בתכשירים ותרופות קונבנציונאליים, ולא מן הנמנע כי התוצאות תהיינה טובות. אולם חשוב לקחת לתשומת הלב כי חלק מהתכשירים כוללים אנטיביוטיקה להשמדת החיידקים על פני העור. סוג נוסף של תרופות נפוצות לטיפול באקנה פועלות על ידי ייבוש העור – פעולה שאולי מביאה פתרון אבל עלולה ליצור בעיות אחרות.

הנקודה היא שאפשר בהחלט לטפל בפצעי בגרות באופן טבעי, נקי ובטוח לחלוטין, ללא אנטיביוטיקה וללא פגיעה נוספת בעור. הטיפול הטבעי פועל לניקוי הגוף ולהחזרתו לאיזון בצורה מהירה ובטוחה.

תזונה נכונה לאקנה
תזונה חשובה תמיד ומקבלת משנה חשיבות בטיפול בבעיות עור, כולל אקנה.

ירקות ופירות צהובים, כתומים ואדומים. הם בסיס לקרוטנואידים, תרכובות אורגניות המצויות בצמחים ומשמשות כנוגדי חמצון ומכילות ויטמינים חשובים לעור. אחד מהם הוא בטא-קרוטן, שבעת מחסור בוויטמין A הוא מומר לוויטמין זה וממלא את תפקידו (ומכאן שמו, פרו-ויטמין A). ויטמין A הוא בעל חשיבות עליונה לבריאות העור, מזין אותו ומגן עליו מזיהומים.

מעצם שמו, בטא קרוטן נמצא ברמות גבוהות בגזר, דלעת, בטטה, פפאיה, מנגו, מלון ושאר פירות וירקות כתומים. כדי להגביר את ספיגתו בגוף מומלץ להוסיף מנת שומן קטנה, למשל כפית שמן זית לסלט המכיל גזר.

עלים ירוקים. גם הם מקור טוב לוויטמין A ולבטא קרוטן. תרד, כרוב ירוק, חסה וברוקולי נמצאים בראש הרשימה.

סיבים תזונתיים. תנועה טובה של מערכת העיכול מסייעת לפתוח את הסתימות שבעור, וחילוף חומרים תקין יזרז את סילוק הרעלים מן הגוף. קטניות, דגנים מלאים (כמו שיבולת שועל, קינואה, כוסמת ושיפון), וכמובן פירות וירקות טריים.

חלבונים. צריכה סדירה של חלבון מקטינה את הפרשת ההורמונים האנדרוגנים (הזכריים). העלייה בהפרשת הורמונים אלה גורמת להתפרצות האקנה, כך שצריכה סדירה שלהם באמצעות המזון עשויה בהחלט לשמור את השד בבקבוק.

פיצוחים. בעיקר גרעיני חמנייה ודלעת, העשירים באבץ. מינרל זה מזרז תהליכי החלמה והתאוששות בגוף וחשוב במיוחד נגד פצעים, והלא בפצעי בגרות עסקינן.

שמני מרפא לאקנה
שמנים צמחיים ואתרים יעילים בעיקר במצב של אקנה קלה. לרובם אפקט מחטא והם מזינים את העור היטב.
שמני המרפא המומלצים:

דיקור סיני

קו ההגנה הראשון, ה"עזרה הראשונה" של הרפואה הסינית והטבעית. דיקור הוא הצעד הראשון בהחזרת הגוף לאיזון, כך שניתן יהיה להתחיל בתהליך הריפוי. מומלץ למדי להתחיל את הטיפול באקנה בדיקור מיוחד, שייתכן כי ילווה את תהליך הריפוי לאורכו ובכך יתמוך בו ויסייע בעדו.

צמחי מרפא
ישנם תכשירים רבים נגד אקנה המבוססים על צמחי מרפא. בגלל השוק הרחב, מומלץ להיוועץ ברופא לפני שמרוקנים את המדפים בבית המרקחת. מרפאים טבעיים או לפי הרפואה הסינית יודעים להכין תרופה ייעודית לכל מטופל, המורכבת מכמה צמחי מרפא הרלבנטיים לבעיה הספציפית ממנה סובל כל מטופל.

הנה רשימה חלקית בלבד.

שורש ליקוריץ.
אפשר לשתות תה העשוי ממשרה של השורש, וגם להכין ממנו עיסה ולמרוח על הפנים.
שיח אברהם מצוי. עוזר לווסת את המערכת ההורמונאלית בגוף ובכך לסייע בריפוי ובעיקר לסייע במניעה.
ציפורן החתול. בעל יכולת חיטוי מובהקת, יעיל למדי למניעת התדרדרות המחלה ו"שמירה על המצב הקיים".
לפה גדולה. מסייע בסילוק רעלים מהגוף. צמח מצוין במחלות דלקתיות האופייניות לבעיות בעור.
אכינצאה. יעיל נגד חיידקים ומצוין נגד זיהומים.
שורש שן הארי. מצוין לחיזוק מערכת העיכול ול"פתיחת סתימות" בה. בעל תפקיד חשוב בפינוי רעלים מהגוף.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.