Write a comment

עיסוי מספק תרומה אדירה לשיפור בריאות הגוף והנפש – אבל האם כדאי לפנק את עצמכם בדרך זו דווקא בתקופה שבה הבסיס לכל ההתנהלות שלנו הוא ריחוק חברתי והימנעות ממגע? הנה כל מה שחשוב לדעת רגע לפני שקובעים תור

 

אם יש דבר אחד שאפיין את התקופה האחרונה יותר מכל דבר אחר הוא הסטרס. פתאום גם מי שלא חווה בעבר לחץ בעוצמות גבוהות בכל יום, פתאום רואה שהרגש הלא נעים הזה מאוד נוכח בחיים שלו. אי הוודאות לגבי העתיד, השהייה בחללים סגורים, הפחד ממחלות והדאגות הכלכליות – כל אלו מגבירים את הטמפרטורה בסיר הלחץ הקולקטיבי שלנו ובתורם גם מחלישים את מערכת החיסון, מתישים את הגוף ובאופן כללי מקצרים את תוחלת החיים.

 

הרבה לפני שהקורונה הפכה לדאגה המרכזית של מומחי בריאות הציבור, ארגון הבריאות העולמי הכריז על הלחץ הנפשי כמגפה המסוכנת ביותר במאה ה-21. זאת מכיוון שהלחץ משפיע על הגוף והנפש בדרכים רבות שאנחנו רק מתחילים להבין. למרבה המזל, יש גם לא מעט דרכים להתמודד עם התופעה הזאת – כאשר אחת הבולטות שבהן היא כמובן עיסוי וטיפולי מגע אחרים.

במוסד הרפואי המוביל Mayo Clinic, שנחשב למקור ידע מרכזי בתחום הבריאות בעולם, פרסמו מאמר שסוקר את כל היתרונות של העיסוי, כפי שעלו ממחקרים מדעיים. על פי המאמר, עיסוי יכול לסייע להפחית לחץ וחרדה, לטפל בכאבי ראש ובמיגרנות, לסייע לספורטאים להתאושש מהר יותר מפציעות, לשפר את איכות השינה ואפילו להקל על כאבי מפרקים.

הבעיה היא שבימי הקורונה, כל סוג של מגע הפך לפעולה מפחידה למדי – בטח כשמדובר בטיפול שכולל מגע קרוב ומתמשך בין המטפל למטופל. באופן די אירוני, דווקא אחת ה"תרופות" היעילות ביותר נגד הלחץ הפכה בעצמה למסוכנת. עם זאת, יש לא מעט דברים שאפשר לעשות כדי להפוך את חוויית העיסוי לבטוחה ובריאה יותר.

 

האם מותר בכלל לבצע עיסוי בתקופה זו?

על פי הנחיות משרד הבריאות, נכון לכתיבת שורות אלו, מכוני העיסוי ומרכזי הרפואה המשלימה יכולים לחזור לפעילות מלאה, תוך הקפדה על ההנחיות שהוגדרו לכלל בעלי העסקים בישראל. בהיבט הזה, מעסים מקצועיים ומכוני עיסוי לא שונים ממעצבי שיער, קוסמטיקאיות ונותני שירות אחרים שעובדים בצמוד לאנשים ונדרשים לנקוט בצעדי זהירות.

חשוב לזכור כי זו גם האחריות שלנו המטופלים לוודא שהמטפלים מקפידים על ההנחיות ויעשו הכול כדי לשמור עלינו מפני הסכנות שעלולות להופיע בעקבות הטיפול. לכן, כששוקלים לשריין עיסוי מפנק, חשוב לשאול את המטפל האם הוא ממלא אחר הכללים הבאים:

 

מדידת חום – חשוב שלא ייכנס לקליניקה אדם עם חום גוף של מעל 38 מעלות.

 

מניעת התקהלות בחדר ההמתנה – התורים צריכים להיות משוריינים מראש ללא המתנה ממושכת עם אנשים זרים בקליניקה.

 

הגנה והיגיינה – המטפל חייב להיות בכל עת עם מסיכה וביגוד הגנה מתאים. כמו כן עליו לשטוף היטב את הידיים ולהחליף את המסכה ואת ציוד המיגון במעבר ממטופל למטופל.

 

חיטוי – זהו אולי הפרט החשוב ביותר. במעבר בין מטופלים, יש לוודא שמתבצע חיטוי מלא של מיטת הטיפולים.

 

עצות להגברת הביטחון בעיסוי

 

אם אתם חוששים להגיע לקליניקה שיכולה להיות מלאה באנשים, אפשר בהחלט למצוא מטפל שמוכן להגיע אליכם הביתה לטיפול אישי ואינטימי אחד על אחד. לאנשים בקבוצות סיכון או כאלו שחרדים מאוד על מצבם הבריאותי – אפשר בהחלט לבקש להיות הראשונים שמקבלים טיפול באותו היום וכך להפחית עוד יותר את הסיכון.

חשוב לזכור שכל עוד נוקטים בצעדים הבסיסיים לשמירה על היגיינה ובטיחות – אפשר בהחלט ליהנות מעיסוי גם בתקופה זו – וזה אף רצוי ונחוץ מתמיד בתקופות של בלבול, חרדה ואי ודאות. שיחה מקדימה עם המטפל בטלפון תסייע אולי להפחית את החששות ולהפוך את סימני השאלה שיכולים להופיע אצלכם לסימני קריאה שיבטיחו חוויה מפנקת, מענגת ובעיקר – מרגיעה.

 

 

 

mitot banner3

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.