Write a comment

 

אם יש דבר אחד שהחוקרים מסכימים עליו (ואין כאלה הרבה), הוא שתזונה בריאה קשורה לתינוקות בריאים. עד עכשיו הם התמקדו בתזונה של נשים בתקופה שקדמה לכניסה להיריון, מה שנראה הגיוני מן הסתם. אבל, מחקר חדש מראה שהבעיות יכולות להגיע גם מהצד של החתן...

המחקר החדש שנערך באוניברסיטת קליפורניה (California) טוען כי רמות נמוכות באופן יחסי של חומצה פולית (folate) אצל גברים, העלו את הסיכון לסיבוכים הקשורים בלידה ולהפלות.

היתרונות של חומצה פולית במניעת סיבוכים הקשורים בהיריון ידועים לא מהיום. לנשים מומלץ להתחיל ליטול אותה לפחות שלושה חודשים לפני הכניסה להיריון (או למחמירים, לאורך כל גיל הפוריות), ובמשך שלושה חודשים אחריה, במינון של 0.4 מיליגרם ליום.

חומצה פולית, שנמצאת בירקות ירוקים ועליים, פירות, וקטניות כמו שעועית, חומוס ועדשים, או כתוסף מזון, שייכת בעצם לוויטמינים מקבוצת B שקשורים לבניית הגוף ולחילוף החומרים. בין התפקידים שלה: סיוע בספיגה טובה יותר של ברזל, יצור תאים חדשים, ובמיוחד תאי דם אדומים שאחראים להזרים חמצן לשאר האיברים. הצריכה של חומצה פולית חשובה במיוחד לפני ובזמן ההיריון, כי יש לא מעט מחקרים שהראו שהיא מסייעת במניעת פגמים מולדים, מניעת עיכובים בגדילה ובהתפתחות של העובר, או שיעור גבוה של הפלות. למרות זאת, יש לציין כי ההסתברות למומים כאלה נחשבת נמוכה.

החוקרים בדקו את הזרע של 89 גברים בריאים ואת הצריכה היומית של אבץ, חומצה פולית, ויטמיןC, ויטמיןE ובטא קרוטן בקרב אותם גברים. החוקרים התמקדו בשלושה כרומוזומים ספציפיים: X, Y, וכרומוזום 21, שידוע שקשור לתסמונת דאון.

במצב רגיל, לזרע האנושי יש 23 זוגות של כרומוזומים. בזרע בדרך כלל יש אחד מכל אחד, לעיתים שניים ולעיתים אף לא אחד. בקרב הגברים שנמצאו כבעלי הצריכה הגבוהה ביותר של חומצה פולית, נמצאו הכי פחות חריגות בזרע, בשכיחות הנמוכה ב- 20%-30%, בהשוואה לגברים עם צריכה נמוכה של חומצה פולית. לפי ממצאי המחקר, במקרה שביציות רגילות יופרו מאחד מהזרעים האלה, התוצאה עלולה להיות סיבוכים הקשורים בלידה, כמו תסמונת דאון, או עליה בשכיחות הפלות.

זה לא המחקר הראשון שמוצא קשר בין תזונה בין איכות הזרע. בטח גם לא האחרון. ולמרות שהמחקר לא מוכיח בצורה מוחלטת את הקשר בין חומצה פולית וחריגות כרומוזומליות, ההמלצה של החוקרים לאבות לעתיד, היא להעלות את צריכת החומצה הפולית. אולי כתוסף מזון, עדיף מתזונה עצמה.

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.