Write a comment

 

תשכחו מהתירוצים. גנים זה לא גורל. מחקר חדש מראה ששינוי באורח החיים (תזונה, נשימות, ספורט וקצת פסיכולוגיה) מצליח לנטרל למעלה מ-500 גנים מחוללי מחלה בקרב גברים חולים בסרטן הערמונית.

המחקר נערך במוסד לחקר רפואה מונעת באוניברסיטת קליפורניה. במחקר השתתפו 30 גברים חולים בסרטן הערמונית, בשלבים ראשוניים של המחלה וללא גידולים אגרסיביים. הנבדקים החליטו שלא לפנות לטיפול קונבנציונאלי (כמו ניתוח, הקרנה או כימותרפיה) מיוזמתם ומסיבות שאינן קשורות למחקר.

גברים בעבודה
כדי ללמוד איך הגנים שלהם מתנהגים, החוקרים לקחו דגימות ביופסיה מהנבדקים בתחילת המחקר ולאחר שלושה חודשים, אחרי שנעשו השינויים. כיוון שהנבדקים לא טופלו בטיפול קונבנציונאלי בתקופת המחקר, זה אפשר לחוקרים לבודד את ההשפעה שיש לאורח החיים על התנהגות הגנים ומצד שני, לא להפחית בחשיבותן של שיטות הטיפול הקונבנציונאליות.

זה לא היה פשוט. השינוי הראשון היה בהרגלי התזונה. לאורך תקופת המחקר הנבדקים אכלו רק תזונה צמחונית, שזה אומר פירות, ירקות, קטניות, סויה ודגנים מלאים בתגבור של ויטמין E ו-C. ההרגל השני שהנבדקים סיגלו לעצמם פעילות גופנית מתונה. צעידה של חצי שעה ביום, מה שנקרא שינויים מרחיקי לכת. השינוי האחרון כלל עבודה במישור הנפשי, טכניקות הרגעות כמו יוגה, נשימות, מדיטציה ודמיון מודרך. ולקינוח, מפגש שבועי עם קבוצת תמיכה.

שלושה חודשים על התנהגות טובה
שלושה חודשים מאוחר יותר, כשהחוקרים חזרו על בדיקת הביופסיה ברקמות הרגילות בערמונית, הם גילו כי רבים מהגנים שמעודדים התפתחות מחלות נוטרלו, בעוד שהגנים המגנים ומונעי המחלות התחזקו. הגנים היותר בולטים שנוטרלו היו זוג גנים שנקרא RAS, גן שנקראselection E gene , שקשור להתפתחות דלקות והנוכחות שלו בולטת במיוחד בסרטן השד. שמות שלא אומרים לנו יותר מדי, אבל הם המטרה של הרבה תרופות שנמצאות בתהליכי פיתוח.

במחקר שנערך לפני כשנתיים, אותה קבוצת חוקרים הצליחה להוכיח ששינוי באורח החיים יכול להאט, לעצור ואפילו להפוך את ההתפתחות של סרטן הערמונית, וכנראה גם של סרטן השד. אבל במחקר הקודם, החוקרים לא בדיוק ידעו להסביר איך המכניזם הזה עובד.

במחקר הנוכחי הדברים נראים מעט ברורים יותר, בעיקר בזכות העובדה שזה כבר המחקר השני שמצליח להוכיח שגנים יכולים להשתנות. אבל עדיין, החוקרים מנסים להבין את החשיבות המלאה של הממצאים, כי למרות הממצאים הברורים, אפשר להגיד שהמחקר מעלה שאלות לפחות באותה מידה שהוא מציע תשובות.

כדי לקבוע קביעות ברורות יותר, ידרשו מחקרים נוספים שימשכו לאורך פרקי זמן ארוכים יותר משלושה חודשים. אבל, זה כבר ברור. לפחות עד רמה מסוימת, אפשר לשנות את ההתנהגות של הגנים באמצעות שינוי תזונה ואורח חיים. זה בטח פחות יקר מתרופות, וכרוך רק בתופעות לוואי טובות.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.