עבודה, משפחה, ילדים, כסף, סיפוק. כל אחד מהם יותר חשוב ודחוף מהשני, ולנו יש רק 24 שעות בשביל הכל. קל להגיד 'תירגע, יהיה בסדר'. אבל המציאות היא שרובנו לא יודעים איך. אחרת סטרס לא היה מוגדר כמגפה של המאה ה-21.
אין ספק, סוג הסטרס שאנחנו חווים היום שונה מאוד בהשוואה לזה של פעם. אבל דבר אחד לא השתנה, וזה הפתרון.
גול עצמי
רובנו מאמינים שסטרס הוא חלק בלתי-נפרד מהחיים, ואין לנו ממש דרך להתחמק ממנו. למה בכלל ההגדרה חשובה?. קודם כל, כי סטרס לא חייב להיות חלק מהחיים. ודבר שני, המשמעות של סטרס יכולה להיות אחרת בשביל כל אחד מאיתנו, אבל בשביל הגוף היא אחת והיא לא במיוחד טובה.
בואו נגמור עם זה עכשיו. זה שאתם לא מרגישים שום דבר מיוחד (חוץ מכתפיים תפוסות, עייפות וחוסר אנרגיה כללית, או חוש-הומור שהלך לאיבוד ביחד עם החשק-המיני והמפתחות, שממש, אבל ממש אין לכם מושג איפה שמתם...) לא אומר שאתם לא בסטרס. גם לנסות לדכא את הסימפטומים עם טיפול תרופתי זה לא רעיון מאוד חכם. כי אם עדיין לא הבנתם, אצל סטרס אין סימפטומים קטנים. יש סימפטומים שלא מתייחסים אליהם בזמן.
חוץ מעייפות, שרירים תפוסים, בעיות בזיכרון ובריכוז, בעיות עיכול, ירידה בחשק-המיני ומצב-רוח לא מאוד מרומם, סטרס מביא איתו עוד כמה חברים טובים (שלו, לא שלנו). כאשר יש עלייה בפעילות מערכת העצבים הסימפתטית בעקבות הסטרס, התוצאה הסופית היא עלייה באדרנלין, קורטיזול והורמונים נוספים שקשורים בסטרס. כל עודף הפעילות הזאת יכול להתבטא בעלייה בלחץ הדם, היחלשות המערכת החיסונית, ולאורך זמן גם בבעיות חמורות יותר, כמו בעיות לב.
שפת הגוף
עיסוי שבדי או תאילנדי, מרפרף או עמוק, כוח הריפוי של המגע מושרש בתגובות הפיסיות והרגשיות של הגוף. לכן, עיסוי יכול להיות תרופה לסטרס.
עיסוי הוא בדיוק הפוך מסטרס. אם סטרס מאיץ את התפקוד של מערכת העצבים הסימפתטית, עיסוי מפעיל את המערכת הפארא-סימפתטית, זאת שאחראית לאזן אותה. אם סטרס גורם לעלייה בקורטיזול, עיסוי גורם לעלייה בסרוטונין, המוליך העצבי הכי אופטימי בסביבה. אם סטרס מדכא את מערכת החיסון, עיסוי גורם לה לנשום לרווחה. אם סטרס מכווץ את השרירים, עיסוי משחרר ומרגיע אותם.
למען כל המטרות היפות האלה נרקח "Relaxation Oil" מסדרת "ארומה סנס".
שמן מבית טוב
סדרת השמנים של 'ארומה-סנס' מיוצרת על בסיס שמנים טהורים בלבד. השמן המרגיע מכיל שילוב שמנים מיוחד לטיפול במתח ולחץ : משמני נשא איכותיים (שקדים, חוחובה ומקדמיה) דרך שמן לבנדר (מקל על מתח רגשי, מגביר את זרימת הדם), ברגמוט (נוגד התכווצויות, נוגד דיכאון, נוגד מתח), וניל (מפחית את תהליכי החימצון בגוף שהסטרס מאיץ), ועד לרוזווד (מאזן, מזין את העור, מקל על סטרס). מומלץ למטפלים, אבל לא רק.
לחצו כאן לרכישת שמן עיסוי מרגיע