לא צריך להיות בשלן אגדי כדי להפוך אוכל בריא לטעים, כזה שהילדים יטרפו בשמחה ויבקשו עוד, וגם אתם תיהנו מאכילתו. הכירו את המאכלים שיעשו לכם את הקיץ.
בננה
המרקם הרך והקרמי של בננה מרוסקת נותן את ההרגשה של גלידה, רק בלי השומן המיותר ותועפות הסוכר. רסקו כמה בננות טובות ובשלות במעבד מזון, העבירו את המחית לקופסת פלסטיק והקפיאו. לאחר כמה שעות, קיבלתם גלידת בננה אמיתית. שימו בגביעי ופל וקיבלתם חטיף נפלא ליום קיץ חם.
פירות הדר
הכינו משקה קל מפירות הדר קפואים, רק בלי הסוכר ויתר התוספות שבמשקאות. הקפיאו תפוזים, לימונים, קלמנטינות, אשכוליות – הכל הולך. אפשר להקפיא פלחים מקולפים ואפשר את הפרי כולו. הכניסו כמה פלחים, לא משנה של מה, לכוס, ומזגו סודה מעל. הפלחים הקפואים ישמרו את הסודה קרה, ואט-אט ישחררו את הטעם והניחוח הטובים והטבעיים.
ענבים
גלידה עברנו, שתייה קלה מאחורינו, עכשיו נטפל בסוכריות. כי ענבים קפואים הם תחליף מנצח ובריא לחטיפים קטנים ולסוכריות. ההקפאה מדגישה את מתיקות הענבים ומעניקה להם מרקם נגיס ייחודי.
פטל
לפטל שילוב טעמים חמוץ-מתוק, וההקפאה מאחדת אותם לטעם אחד, מרוכז וטוב. יכול להיות שלא כל אחד יתלהב מהחמצמצות המרעננת של הפטל, לכן מומלץ לערבב אותם בקערת הגשה עם הענבים מהסעיף הקודם.
יוגורט
פרוזן יוגורט תוצרת בית הוא מעדן שכל אחד יאהב. פתחו גביע יוגורט, הכניסו לתוכו מקל ארטיק והקפיאו. אפשר לקנות יוגורט בטעמים וליהנות, עדיף לערבב פירות חתוכים לקוביות קטנות. אפשר לשדרג ולערבב ביוגורט דבש או טחינה גולמית וסילאן. בכל מקרה, מעדן.
חסה
כן, חסה. נשמע מפתיע? ערבבו חתיכות עלי חסה קפואים בסלט, ותופתעו עוד יותר לראות איך הוא מתעורר לחיים. מתאים גם כסוג של נשנוש, עם רוטב חמצמץ מתאים.
רימון
תחליף אידיאלי לפיצוחים, בגרסה עתירת מינרלים ובריאות. גרגרי הרימון מחזיקים מעמד מצוין בהקפאה וכשמוציאים אותם הם עמוסי טעם מרוכז המתפצח בפה. מתאימים לסלט ולנשנוש קריר בערב של יום קיץ חם.
אבטיח
הו, זה טוב… פרוסה גדולה ויפה של אבטיח קפוא ביום לוהט תחזיר אתכם לחיים. אבטיח עמוס בנוזלים, והם יימסו להם אט-אט בגוף, הרגשה מצמררת בלהט הקיץ.
אבוקדו
לביס הראשון באבוקדו קפוא יש תחושה של שוקולד, אבל הטעם הוא כמובן של הפרי הירוק והטוב ההוא. קצת מלח, פלפל, לימון, צ'ילי, ואתם מסודרים. רוטב גואקמולה על בסיס עגבניות יעשה טוב לאבוקדו גם בגרסתו הקפואה.
קפה
אל תטרחו לבזבז כסף על מה שמוכרים בבתי הקפה. הקפה הקר שם בדרך כלל עמוס בסוכר ובקלוריות מיותרות. במקום זאת, הכינו את הקפה שאתם אוהבים (שחור, נס, עם או בלי חלב, וכו'), והקפיאו. אפשר לשפוך להקפאה במגש לקוביות קרח, וכעת תוכלו לשלוף בכל רגע חטיף קפאין קטן, כסוג של זריקת מרץ להמשך היום.