כולם יודעים שאין באמת תחליף למים, במיוחד בימים הלוהטים של הקיץ. אבל אם כבר מחפשים תחליף, לפחות תעשו את זה בריא.
כולם יודעים שאין באמת תחליף למים, במיוחד בימים הלוהטים של הקיץ. אבל אם כבר מחפשים תחליף, לפחות תעשו את זה בריא.
מיצי ירקות טריים מספקים לגוף ויטמינים, מינרלים ואנזימים בדרך הקלה והנוחה ביותר לעיכול וספיגה. אפילו יותר מהצורה הטבעית שלהם כירק.
גזר
ויטמינים: A, B, C, D, E, K
מינרלים: סידן, ברזל, מגנזיום, מנגן, אשלגן
קלוריות: 95
מיץ גזר כנראה נחשב למיץ הירקות הטוב ביותר. הוא עשיר בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון נוספים שיכולים לסייע לטפל כמעט בכל בעיה שניתן להעלות על הדעת. שתיית מיץ גזר באופן קבוע יכולה לעכב את תהליך ההזדקנות, למנוע התפתחות סרטן, לסייע לתהליך העיכול, לנקות את הגוף, לתת לו אנרגיה, לחזק את מערכת החיסון, ולטפל בבעיות עיניים עדינות (כמו קטרקט), אנמיה, בעיות עור (אקנה) ובעיות עיכול (כמו כיבים). מיץ גזר משתלב טוב עם מיצים אחרים ואפשר לשתות ממנו כמעט ללא הגבלה (מעל מינון מסוים עשוי לגרום לעור להצהיב). רק בזהירות. מיץ גזר ידוע כמשפר תיאבון.
סלק
ויטמינים: A, B, C, E
מינרלים: סידן, ברזל, מגנזיום, מנגן, אשלגן
קלוריות: 53
מיץ סלק הוכיח את עצמו לאורך השנים כאחד ממיצי הירקות הבריאים ביותר. הוא מעודד יצור כדוריות דם אדומות, מסייע בהקלה על תופעות גיל המעבר לנשים, הוא ניקוי מצוין לכבד, לכליות, כיס המרה וכלי הדם. הוא מעודד את פעילות בלוטות הלימפה, עשיר בסידן ולכן מחזק את העצמות, משפר תפקוד מערכת העיכול, משפר את הזיכרון ומרגיע את מערכת העצבים. בגלל שמיץ סלק נחשב למיץ מאוד עוצמתי, כדאי לשתות ממנו בכמויות קטנות ותמיד בשילוב עם מיצים אחרים (כמו גזר, תפוח, מלפפון, סלרי). בנוסף, בגלל ריכוז יחסית גבוה של סוכר טבעי, לא תמיד מומלץ לסוכרתיים.
כרוב
ויטמינים: A, B, E
מינרלים: סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן
קלוריות: 30
מיץ כרוב מאט את הקצב בו הגוף הופך פחמימות לשומנים. התכונה הזאת הופכת אותו לכוכב במאבק מפני עודף משקל. אבל זאת לא התכונה היחידה של מיץ כרוב. מיץ כרוב נחשב אחד המיצים הטובים ביותר, כיוון שהוא מאזן את חילוף החומרים בבלוטות הלימפה, משפר את תפקוד מערכת העיכול ומנקה אותה, יכול לטפל בבעיות נשימה כמו אסטמה או התקררות, תורם להפחתת יתר לחץ דם, ויכול לעזור גם במקרים של הזעת יתר ודלקת מפרקים. גם מיץ כרוב מומלץ לשתות עם מיצים אחרים, כמו גזר, סלרי, מלפפון.
עגבניות
ויטמינים: A, B, C, E
מינרלים: ברזל, אשלגן
קלוריות: 45
עגבניות מקבלות הרבה מהחומרים שלהם כתוצאה מהחשיפה הממושכת לקרניים המחממות של השמש, ולכן נחשבות למזינות במיוחד. כוס אחת של מיץ עגבניות מכילה מחצית מהכמות היומית המומלצת של ויטמין C. חוץ מלחזק את מערכת החיסון, שתיית מיץ עגבניות יכולה לשפר את תפקוד הלב, להפעיל את מערכת העיכול, ולעודד את מערכת העצבים (לכן טובה במיוחד לאנשים שסובלים מחרדה, לחץ, נדודי שינה ועייפות). שתיה קבועה של המיץ מנקה את הגוף מבפנים ולכן יכולה לעזור לטפל בבעיות עור כמו אקנה, ובזכות היכולת שלו לעודד הפרשת חומצת שתן (uric acid) מהגוף, מיץ עגבניות נחשב טוב מאוד לאנשים שסובלים מדלקת מפרקים, או גאוט.
מלפפון
ויטמינים: A, C
מינרלים: סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן
קלוריות: 34
מיץ מלפפון נחשב בעיקר למיץ משתן ומנקה, אבל גם יש לו כמה תכונות אחרות טובות: הוא מאזן את עבודת הלב, רמות גבוהות של אשלגן הופכות אותו יעיל במיוחד באיזון יתר לחץ דם, ושילוב האלמנטים השונים במיץ משחק תפקיד חשוב בשמירה על בריאות השיער, הציפורניים ואפילו השיניים. מיץ מלפפון טוב למערכת העצבים, לתפקוד המוח (זיכרון) וההשפעה שלו רק מתעצמת בשילוב עם מיצים אחרים.
פטרוזיליה
ויטמינים: A, C
מינרלים: סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן
קלוריות: 20 בקושי
גם מיץ פטרוזיליה נחשב למשתן חזק מאוד, ולכן יכול לעזור בטיפול בשלפוחית השתן, או באבנים בכליות או בכיס המרה. מעבר לכך, פטרוזיליה נחשבת לעשב מאוד עוצמתי בעל איכויות מרפאות רבות. היא מעוררת ומגבירה את רמות האנרגיה, משפרת תפקוד מערכת הנשימה, מנקה את כלי הדם ולכן גם את תפקוד הלב, יכולה להקל על מיגרנות, לסייע להפחית יתר לחץ דם, ולעזור במקרה של אנמיה, או דלקות מפרקים. בנוסף, פטרוזיליה מאזנת את תפקוד בלוטת יותרת הכליה (הורמוני סטרס) ובלוטת התריס (הורמונים וחילוף חומרים) ויכולה לסייע לרענן את הנשימה ואת ריח הגוף. בגלל שהיא אחד המיצים החזקים, לא מומלץ לשתות בכמויות גדולות (לא יותר מכף ביום של מיץ טרי) ותמיד בשילוב עם מיצים אחרים.
סלרי
ויטמינים: B, C
מינרלים: ברזל, מגנזיום, אשלגן
קלוריות: 40
מיץ סלרי מוכר במיוחד בזכות היכולת שלו להקל על כאבים ודלקת במקרה של דלקת מפרקים. כדאי לשתות מיץ סלרי גם אם מחלימים ממחלה (במיוחד התקררות או שפעת) כיוון שהוא מחזיר לגוף מינרלים שאבדו לו. חוץ מזה, כמו מלפפון ופטרוזיליה, גם סלרי נחשב בעל השפעה משתנת. הוא נחשב מעורר ולכן טוב למי שסובל מעייפות כרונית, או חילוף חומרים איטי. תכולת האשלגן הגבוהה בסלרי יכולה לסייע עם יתר לחץ דם, והוא יעיל בחיזוק מערכת העיכול ותפקוד הכבד. סלרי באופן טבעי מעט עשיר במלח והוא טוב בשילוב עם מיצים אחרים, במיוחד גזר וסלק.