ממרח סילאן וטחינה של ביסלק

טל פלג

יש ימים כאלה. ששום דבר לא מסתדר לך, או שאתה לא מסתדר עם שום דבר. בימים כאלה, כל מה שבא לך, זה לשכוח את הכל עם הרבה מתוק. יש ימים כאלה. ששום דבר לא מסתדר לך, או שאתה לא מסתדר....

471_s

יש ימים כאלה. ששום דבר לא מסתדר לך, או שאתה לא מסתדר עם שום דבר. בימים כאלה, כל מה שבא לך, זה לשכוח את הכל עם הרבה מתוק.

יש ימים כאלה. ששום דבר לא מסתדר לך, או שאתה לא מסתדר עם שום דבר. בימים כאלה, כל מה שבא לך, זה לשכוח את הכל עם הרבה מתוק.

רצה הגורל ודווקא ביום כזה, הגעתי לביסלק.  

סרטלק!

אם עמי ותמי לא היה רק סיפור אגדה שסיפרו לנו כשהיינו קטנים, הבית של המכשפה בטח היה נראה כמו ביסלק. עם העיצוב הצבעוני, הגלידות (במיוחד זאת בטעם במבה אדומה) והשוקולד, הסוכריות תרנגול ומקל סבא, המסטיקים העגולים הצבעוניים, הגזוז, הספר של קופיקו וכל המשחקים. בסיפור הזה יש רק 2 אחיות. שירי זולברג וחינית שרוני.

הכל התחיל לפני בערך שנה. בעצם זה התחיל עוד הרבה לפני, כי חינית ושירי תמיד אהבו את העיסוק עם וסביב אוכל. אבל לפני שנה, שירי, נרקומנית של גלידות, הסתובבה במתחם רוטשילד- נחלת בנימין ופתאום היא שמה לב שבכל האזור אין גלידריה אחת. עוד הרבה לפני תקרית רוטשילד- נחלת בנימין, חינית התבשלה עם הרעיון לפתוח מקום שכולו מתוק. לפני ארבעה חודשים פחות או יותר זה קרה.

מאז, שירי כבר לא מחפשת גלידה. יש לה את שלה. את הפייבוריט שלה, ריבת חלב, היא מנשנשת תוך כדי הפגישה שלנו. תמיד אומרים שאם בעל הבית אוכל במקום שלו, זה סימן טוב. אבל בביסלק לא צריך לחפש סימנים טובים. כי חוץ מהמטעמים שהן עושות בעצמן, את כל שאר הדברים הן בחרו בקפידה. את העוגיות, את הריבות, את הלחמניות- עוגות, את האספרסו, אפילו את כלי ההגשה לגלידה – כוס שמחולקת לשתיים או ארבע כדי שהטעמים לא יתערבבו, וכפית עם שני כיוונים, אחד שטוח לניגובים, ואחד עמוק כדי לדוג את כל הדברים הטובים שמתחבאים בגלידה.

את הכל הן עושות ביחד. את המטעמים, את הרעיונות, את הכספים, את השיווק. אבל בעיקר את המקום עצמו. ביסלק בא להן הכי בטבעיות. החזרה לילדות, המתוק הזה שעושה נעים בלב וגם בבטן, אהבת הבישול, אהבת האירוח.

מילון הביסלק השלם

ושירי באמת אוהבת לארח. בערך כל חמש דקות היא שואלת אותי אם אני רוצה לשתות, או לאכול, או סתם לנשנש.  או אולי קפה. פולניה אמיתית. אז בחרתי ארבעה טעמים של גלידה עם לחמנית תאנים.

זאת מנת הבית של ביסלק, שהיא בעצם שילוב בין הביסים לבין הלקים. קוראים לזה לחמוגה וזה שילוב של לחמניה וכדור גלידה. חוץ מלחמניות חמאה, יש שם גם לחמנית תאנים, או אגוזים וצימוקים, או שוקולד, או שוקולד לבן וממרחים של פיסטוק, וניל, שומשום מתוק, אגסים ביין וריבת חלב אורגנית, ייבוא אישי מארגנטינה. אני בחרתי את הממרח סילאן וטחינה ולא הצטערתי על זה לרגע. פצצת אנרגיה מתוקה ובריאה. 

חוץ מזה אפשר למצוא בביסלק גם חמיטה (פנקייק בעברית), כדור מרץ (כדור שוקולד לבן) חומיות, (בראוניז), חלב רועד (מילק שייק), כפיש (כפית שעשויה משוקולד, לאכול לבד או לערבב בשוקו או בקפה) וארוחות בוקר מכל העולם, בעיקר מאותם מקומות בהם אוכלים ופל בלגי על הבוקר.    

אבל בביסלק אפשר למצוא גם הרבה דברים טובים ובריאים, כמו גלידת שומשום, או גלידת חלבה וגלידת אגוזים בלי סוכר, גלידת פירות על בסיס סויה, וסורבטים עם 0% שומן ו- 100% פרי. לימונענע, אשכולית אדומה, פירות יער ובמיוחד לראש השנה גלידת רימונים וגלידת תפוח בדבש. 

ולמרות שיצאתי משם שיכורה מרוב מתוק ועם אנרגיה ליומיים, שירי שלחה אותי הביתה עם כדור מרץ. היה חבל לי לעשות ממנו סימני דרך כמו תמי. והאמת? גם לא נראה לי שאני אשכח איך להגיע לשם. אז פשוט אכלתי אותו. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ממרח סילאן, טחינה ובננות של ביסלק

רכיבים (ל – 6 לחמניות):

6 לחמניות דגנים (או כל לחם אחר שבוחרים)

לממרח:

150 גרם טחינה

150 גרם סילאן

4 בננות בשלות אבל לא יותר מדי

2 כפות סוכר חום

2 כפות תמצית וניל איכותית

כף קינמון

פקאן טבעי מרוסק

ההכנה :

מערבבים את הטחינה והסילאן יחד ונותנים להם לשהות מעט במקרר

הבננות :

מקלפים ופורסים את הבננות לפרוסות בינוניות

מניחים במחבת

מוסיפים מעט מים, סוכר חום, וניל וקינמון

מאדים מעט עד שהבננות מקבלות צבע זהוב

ההגשה:

מחלקים את לחמנית הדגנים לשלושה חלקים (לגובה)

מורחים על החלק התחתון ממרח טחינה וסילאן, מעל מפזרים בננות מקורמלות

מניחים מעל את החלק האמצעי של הלחמניה, עליו מורחים ממרח טחינה וסילאן ומעל בוזקים חופן פקאן טבעי מרוסק

סוגרים עם החלק העליון של הלחמניה ואוכלים…

אתם יכולים להגיד שזה פצצת אנרגיה. גם לא תטעו אם תגידו שזה פצצת קלוריות, אבל הממרח הזה הוא גם פצצת בריאות. סילאן (280 קלוריות ל- 100 גרם) עשיר במגנזיום ובסיבים תזונתיים ומצוין לעיכול ולתחושת שובע. הטחינה (300 קלוריות ל- 100 גרם) עשירה בחלבון, ובמינרלים סידן וברזל. בננה אחת שווה בערך 90 קלוריות (לפני קירמול) והיא עשירה במיוחד באשלגן. והפקאנים (691 קלוריות ל- 100 גרם) עשירים בכל המינרלים אבל בעיקר בזרחן, אשלגן, מגנזיום וסידן. פצצת בריאות, פצצת אנרגיה, או בקיצור- פצצה של ממרח להתחיל איתו את הבוקר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים

שעלולים לעניין אותך

משלוח חינם מעל קנייה של 599 ₪
דילוג לתוכן