קיץ הוא זמן של תזונה קלה, כזאת שלא דורשת יותר מדי הכנה והתעסקות. מה שהופך אותו לאחד הזמנים הטובים ביותר להרוות את המערכת עם פירות עונתיים, סופר מזינים, שיעשו אתנו יותר חזקים, יותר בריאים ויותר שמחים.
קיץ הוא זמן של תזונה קלה, כזאת שלא דורשת יותר מדי הכנה והתעסקות. מה שהופך אותו לאחד הזמנים הטובים ביותר להרוות את המערכת עם פירות עונתיים, סופר מזינים, שיעשו אתנו יותר חזקים, יותר בריאים ויותר שמחים.
זה טעים יותר (כי הם נקטפים בשיאם), בריא יותר (התיאוריה אומרת שמה שגדל בשמש ונקטף כשהוא בשל, טוב יותר ממה שקיבל את הצבע שלו בקבינה של משאית) וזה גם טוב יותר לסביבה (גידולים עונתיים הם בדרך כלל גידולים מקומיים, ככה שחוסכים את כל העלויות הסביבתיות שכרוכות בייבוא וייצוא)
אננס
על אננס יש רק דברים טובים להגיד. הראשון הוא מנגן, מינרל שעוזר לגוף לפרק שומן, חשוב לבריאות בלוטת התריס ועוזר לגוף להשתמש בצורה יעילה בוויטמינים כמו ביוטין (B8) ותיאמין (B1). הדבר השני הטוב שיש להגיד עליו, הוא האנזים ברומלין (Bromelain) שהוא אנטי דלקתי, מפחית נפיחות, מקצר את משך ההחלמה ממחלות ויעיל כמעט כמו תרופה במקרים של מחלות דלקתיות, מדלקת גרון ועד לדלקת מפרקים. לאחרונה, חוקרים מהמכון ההודי לחקר רעלים (Indian institute of toxicology research) מצאו שהתפקיד הכי חשוב של ברומלין היא היכולת שלו לעצור גידולים סרטניים מלהתפתח מלכתחילה. אנזים הפלא עובד כשהוא טרי. לא מקופסה ובטח שלא על פיצה. אננס מכיל גם ויטמין C וסיבים תזונתיים, שעובדים ביחד כדי לחזק את המערכת החיסונית ולשפר את רמת האנרגיה הכללית. לטובת הפרטנר המיני שלכם, כדאי שתדעו שאננס משפר את טעם הזרע.
אבטיח
הפרי שמדבר קיץ, מבין קיץ ונושם קיץ. אבטיח הוא לא רק דרך טובה לא להתייבש בקיץ הישראלי (92% תכולת מים), הוא גם מגובה בכמה מנוגדי החימצון הטובים ביותר בסביבה, כמו ויטמין C (25% מהדרישה היומית בכוס אחת בלבד) וויטמין A. שני נוגדי החימצון האלה נוסעים בגוף עם חופשי חודשי ומפרידים בין רדיקלים חופשיים לכלי דם תמימים. אבל כנראה שהתכונה הכי חזקה שלו היא ללא ספק הליקופן, אחד מכלי הנשק הטובים ביותר נגד סרטן. במיוחד סרטן המעי והערמונית. אבטיח גם עשיר באופן יוצא דופן בציטרולין (Citrulline), חומצת אמינו שהגוף משתמש בה בשביל לייצר חומצת אמינו אחרת שנקראת אגרינין (Agrinine), וממנה מייצר חומרים אחרים שעושים את אותה עבודה שעושה ויאגרה.
פפאיה
הבשורה התזונתית של פפאיה היא תכולת הוויטמין C שלה. יותר מ- 300% ממה שאתם צריכים ביום. פפאיה היא גם מקור טוב לוויטמין A וויטמין E, שעובדים בשיתוף פעולה כדי למנוע התחמצנות של כולסטרול. פפאיה מכילה שני אנזימים, פפאין (Papain) וכימופפאין (Chymopapain) שעוזרים להימנע ממצבי דלקת בגוף, כמו דלקת מפרקים, במיוחד בצורות שכוללות פגיעה בלמעלה משני מפרקים (Polyarthritis). בגלל שגם היא לא פראיירית בליקופן, היא מגנה מפני סרטן הערמונית וסרטן המעי. את פרי המלאכים (כמו שקרא לה קולומבוס) אפשר לאכול כמו שהוא או להוסיף לסלט.
גויאבה
גויאבה היא מקור עשיר לוויטמינים A, C וסיבים תזונתיים (אחד המקורות הכי טובים שיש), שעוזרים לשמור על המערכת החיסונית חזקה ועל מערכת העיכול חיה ובועטת. אבל אם תאכלו גם את הגרעינים שבתוכה, תזכו בבונוס של חוצות השומן אומגה 3 ואומגה 6. עם יותר ליקופן מאשר בעגבניה או אבטיח, יותר אשלגן מאשר בבננה ממוצעת (63% יותר) יותר סיבים תזונתיים (9 גרם לכוס) ופחמימות מורכבות מאשר בכל פרי אחר, גויאבה טובה נגד סרטן הערמונית, בעיות פוריות, הפחתת כולסטרול, איזון רמות הסוכר בדם ומלחמה נגד הרדיקלים החופשיים.
פירות יער
נכון שתותים הם הבחירה הכי פופולארית במשפחה הזאת, אבל אל תשכחו את האחרים. הם עשירים בסיבים תזונתיים (7.6 גרם לכוס), אשלגן, ויטמין C וויטמין K, אחד הוויטמינים שיותר חשובים לגברים שרוצים לדלג על הקטע עם סרטן הערמונית. פירות יער הם פירות עם חזון, ומכילים הרבה לוטאין, נוגד חימצון שחשוב לבריאות העיניים. פירות יער גם שומרים על מערכת הלב וכלי הדם, ואולי יותר מהכל, הם חשובים לתפקוד של הקופה הרושמת שלנו. לפי מחקר שנערך באוניברסיטת טאפטס (Tufts) בבוסטון, תזונה עשירה בפירות יער יכולה למנוע דמנציה ולשפר את תפקוד הזיכרון. רק תעשו לעצמכם טובה. אם אתם קונים, תקנו אורגני. יש להם עור כל כך דק. הם סופגים הכל.








