Write a comment

 

אומרים שזמן הוא הרופא הכי טוב, אבל לפעמים הזמן יכול להיות אויב. אם תתנו לו, הוא יאט את קצב פעימות הלב שלכם, יקהה את המוח, יגרום לעור להיראות עייף ורפוי וישדוד מכם את מסת השריר.

לא רוצים לשבת בחיבוק ידיים? הנה חלק מהאסטרטגיות

העורקים
עם הגיל, הלב עושה את העבודה שלו בצורה פחות יעילה. ההאטה בקצב הלב והירידה בקצב זרימת הדם לאורך הגוף יכולה להפוך עם הגיל מבעיה לגורם סיכון. בנוסף, ככל שהשנים עוברות גם דפנות העורקים מאבדות מהגמישות והאלסטיות שלהן, והעורקים הופכים רגישים יותר להתפתחות מצבים דלקתיים והצטברות פלאק על הדפנות שמגביל עוד את זרימת הדם. לפי מחקר שפורסם בכתב העת
Journal of American College of Cardiology, פעילות גופנית במתח גבוה יכולה למנוע את התדרדרות מצב העורקים. בפעילות גופנית הכוונה לשלושה אימונים בשבוע לפחות, שבנויים מצעידה מהירה, ריצה, רכיבה על אופניים, או כל פעילות אחרת שעוזרת לכם להגיע ל-85% מקצב הלב המקסימאלי שלכם. בסיום, לא לשכוח מתיחות. ככל שאתם מתמתחים רחוק יותר, כך העורקים גמישים יותר.

המוח
בסביבות שנות ה-40, החלק הקדמי של המוח, שנמצא ממש מאחורי המצח, מתחיל לאבד את יכולת התקשורת שלו ואת היכולת שלו לשתף מסרים בין תאים ומוליכים עצביים. בנוסף, גם החומר שמחבר בין שני חלקי המוח (החומר הלבן) מתחיל להתפורר. לפי מחקר שנערך באוניברסיטת אילינוי (Illinois) הפתרון במקרה הזה מתחלק לשלוש: כושר גופני, כושר קוגניטיבי ותזונה. לפי המחקר, כושר גופני ופעילות גופנית קבועה יכולים להאט את הקצב בו מתכווץ ההיפוקמפוס ולשמור על הזיכרון חד לפחות לעוד כמה שנים. בשביל הכושר הקוגניטיבי שלכם תצטרכו לשלב בשגרה היומיומית מטלות קוגניטיבית, מתשבצים ועד משחקי טריוויה. ותזונה העשירה באומגה 3 (דגים, אגוזים, פשתן) משלימה את התמונה.

העור
בערך בגיל 35, שנים של חשיפה לקרני השמש האולטרא סגוליות מתחילות לתת סימנים, וזה בגלל שקרני השמש לא נעצרות בשכבת העור החיצונית, ומגיעות עד לשכבות העור העמוקות ומפוררות את אבני הבניין של העור (קולגן ואלסטין). בנוסף, קצב התחדשות התאים יורד והופך את מראה העור לעייף. זה גם הגיל שבו הבעות פנים הופכות מהבעות פשוטות לקבועות (כמו קמטוטי חיוך, או קמטוטי ריכוז בין הגבות). קודם כל, אף פעם לא מאוחר מדי להתחיל להשתמש במקדם הגנה באופן יומיומי לפני שיוצאים החוצה. אבל אפילו יותר פשוט מזה- דרמטולוגים מסכימים שניקוי והזנה של העור הן הפעולות הבסיסיות היומיומיות החשובות ביותר.

השרירים
עם הגיל, גם מסת השריר מתדלדלת. בין הגילאים 30 עד 50, מרבית הגברים יאבדו בין שניים לחמישה קילוגרמים של שריר. בשביל לשמור על מסת השריר הקיימת ואולי אפילו לבנות חדשה, מומחים ממליצים על גרם חלבון ביום, לכל קילוגרם ממשקל היעד. למשל, גבר ששוקל 90 קילוגרם ורוצה להפוך אותם ל-81 קילוגרמים מוצקים, צריך לאכול 180 גרם חלבון ביום. חזה עוף לדוגמא יספק 45 גרם של חלבון. בנוסף, חוקרים מאוניברסיטת טאפטס (Tufts) מצאו שליד החלבון כדאי להוסיף קצת אשלגן. במהלך המחקר, בקרב גברים שהתזונה שלהם כללה 5,000 מ"ג אשלגן ביום, מסת השריר היתה גדולה יותר (כמעט ב-2 קילוגרם) בהשוואה לגברים שאכלו מחצית מהכמות. תתחילו עם תרד, בטטות ושעועית. כל אחד מהם מגיע כמעט ל-1,000 מ"ג אשלגן במנת הגשה.

הדור הבא
מה זה צליל התקתוק שאתם שומעים? זה השעון הביולוגי שלכם, גברים. מחקר שנערך באוניברסיטת פלורידה (
Florida) ניתח את התוצאות של 570 טיפולי פוריות. כדי להבטיח שגיל האשה לא ישפיע על התוצאות, נכללו במחקר רק מקרים של נשים צעירות ובריאות. ניתוח התוצאות הראה כי בין הגילאים 41 עד 45 כושר הפוריות של הגבר יורד ב-7% בכל שנה. בגילאים מבוגרים יותר, הירידה היתה אפילו חדה יותר. לפי התוצאות, כאשר הגבר היה בן 41, הסיכוי של בני הזוג להיכנס להריון עמד על 60%. עד גיל 45 הסיכוי ירד ל-35% ובגילאים מאוחרים יותר, הירידה היתה תלולה יותר. בנוסף גם מדדים כמו מבנה, תנועתיות ואיכות הזרע היו פחות טובים עם הגיל. מסקנה? גברים לא לחכות יותר מדי.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.