Write a comment

 

אם פעם האמינו שאנשים שסובלים מפיברומיאלגיה צריכים לעשות בטן גב כל היום, מחקרים חדשים מראים כי במקרה של פיברומיאלגיה, פעילות גופנית היא בטוחה. אפילו חיונית.

רוב הסיכויים שאם אתם סובלים מפיברומיאלגיה, פעילות גופנית היא הדבר האחרון שבא לכם לעשות. אבל זה אחד הדברים היותר טובים שאתם יכולים לעשות.

תוך כדי תנועה
עד לא מזמן, ההמלצה הכי טובה שאנשים הסובלים מפיברומיאלגיה קיבלו, היא לנוח בכל הזדמנות. ההנחה הרווחת היתה שפעילות גופנית יכולה להחריף את הסימפטומים (כאבים, עייפות, נוקשות שרירים, בעיות עיכול, דיכאון, יובש בפה), אפילו להאיץ את המחלה. אבל מחקרים מדעיים שנערכו לאחרונה, מראים כי עבור רוב המטופלים, היתרונות של פעילות גופנית יכולים להקל על הסימפטומים ולהביא לשליטה והקלה מסוימת במחלה.

בתור התחלה, פעילות גופנית עוזרת להחזיר את האיזון הנוירו- כימי בגוף ולעודד מצב נפשי חיובי, גורם מאוד חשוב בפיברומיאלגיה. פעילות גופנית עושה כמה דברים לטובת המצב הנפשי. מצד אחד, היא מאיטה את קצב חילוף החומרים של אדרנלין, שקשור לסטרס. מצד שני, היא מגבירה את השחרור של אנדורפינים, משככי הכאב הטבעיים של הגוף, שאחראים גם על כל קשת המצבים הרגשיים (חרדה, דיכאון, סטרס). דרך שני המנגנונים האלה (אדרנלין ואנדורפינים), פעילות גופנית משפיעה גם על הרמות של סרוטונין, שעל מערכת היחסים שלו עם מצב הרוח כולם יודעים, ואת מערכת היחסים שלו עם פיברומיאלגיה רק מתחילים להבין.   

חוץ מזה, פעילות גופנית משפרת את טווח התנועה של המפרקים והשרירים, מחזקת את העצמות, משפרת את היציבה, משפרת את איכות השינה, משפרת את תפקוד מערכת העיכול, היא מגבירה את רמת האנרגיה והערנות, היא יכולה להקל על חרדה ודיכאון, היא מאיצה הפרשה של הורמונים ואת קצב חילוף החומרים בגוף, ולא פחות חשוב - היא גם נותנת תחושה של חלק מתהליך ההחלמה.

אז איך בוחרים? אין פעילות גופנית שבאופן רשמי מומלץ להימנע ממנה, וגם אין המלצה רשמית לפעילות גופנית שטובה יותר בהשוואה לאחרות. כל פעילות גופנית יכולה לסייע. אם לא, תרגישו את זה מהר מאוד לבד.

צעידה

נכון, יש ימים שאפילו למצמץ זה כואב, אבל יש גם ימים שלא. בימים האלה, צאו לצעידה, אפילו אם זה רק עד קצה הרחוב. זה יעזור לכם יותר ממה שאתם חושבים. עד כמה שזה אפשרי, נסו להפוך את זה להרגל. אחרי ארוחת הערב למשל, צעידה יכולה לעזור לעיכול, בעיה שכיחה נוספת אצל הפיברומיאלגים. צעידה מפעילה את כל הגוף וכל המערכות בגוף מתקשרות קצת יותר טוב בזכותה. רק אל תשכחו לקחת קצת מים לדרך.

מתיחות

רוב האינטראקציות החברתיות שלנו לא כוללות תנועה, וחוסר בתנועה הוא האויב של פיברומיאלגיה. מתיחות פחות נחשבות לפעילות גופנית, ויותר בבחינת שינוי באורח החיים. היתרון הגדול הוא שאפשר לעשות אותן בכל זמן ומקום. כשמתעוררים בבוקר, בזמן עבודה על המחשב, בתור למכולת. אפילו לא חייבים לעשות חימום. רק כמה מתיחות שמרגישות טוב.

מים

ההתנגדות העדינה שמים מוסיפים לתנועה, בדרך כלל לא מוסיפה לכאב שמלווה את המחלה. לאורך זמן, היא יכולה להיות יעילה בצורה יוצאת דופן. המים תומכים במשקל הגוף בזמן התנועה, מה שמבטיח שעל השרירים והמפרקים לא יהיה עומס מיותר. יכולת הציפה גם מאפשרת לבצע תרגילים ותנועות שאי אפשר לעשות על יבש. לכל זה, תוסיפו את היתרונות האחרים שיש לשהייה במים, כמו רגיעה. אם אתם יכולים, תשחו. אם לא, כל פעולה אחרת תתקבל בברכה.

יוגה ופילאטיס

במקרה של יוגה, צריך קודם כל לפזר את הערפל שבדרך כלל מונע מהפיברומיאלגים אפילו לנסות. יוגה היא לא רק לקפל את עצמך לתנוחות מאתגרות. יוגה היא גם ללמוד להקשיב לצרכים המיוחדים של הגוף. במקרה של פיברומיאלגיה , תרגול יוגה יכול לעזור להפחית סטרס ולהקל על המתח בשרירים על ידי חיזוק ושיפור טווח התנועה. יש הרבה סגנונות יוגה, בתוכם אפשר למצוא הרבה שיעורים שבנויים במיוחד לאנשים שטווח התנועה שלהם מוגבל. בכל מקרה, תמיד חשוב להסביר למדריך את המצב שלכם ומה הוא כולל. פילאטיס היא צורה נוספת של פעילות גופנית מתונה, שמתמקדת בנשימות ובחיזוק שרירי הליבה של הגוף. גם במקרה הזה, השילוב של הנשימות המרגיעות והתרגילים המחזקים, הוא שילוב מנצח. 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Say something here...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.