איך לעזור לילדינו לשמור על משקל תקין

טל פלג

עובדה מוכחת היא שתינוקות שניזונו מכל מיני תערובות ולא מחלב האם סובלים לעיתים קרובות מהשמנה כשהם גדלים. לפיכך המאמץ הראשון שעל אמא טרייה לעשות – למען גזרה חטובה ובריאות תינוקה – הוא להיניק אותו זמן רב ככל הניתן.   עובדה....

1148_s

עובדה מוכחת היא שתינוקות שניזונו מכל מיני תערובות ולא מחלב האם סובלים לעיתים קרובות מהשמנה כשהם גדלים. לפיכך המאמץ הראשון שעל אמא טרייה לעשות – למען גזרה חטובה ובריאות תינוקה – הוא להיניק אותו זמן רב ככל הניתן.

 

עובדה מוכחת היא שתינוקות שניזונו מכל מיני תערובות ולא מחלב האם סובלים לעיתים קרובות מהשמנה כשהם גדלים. לפיכך המאמץ הראשון שעל אמא טרייה לעשות – למען גזרה חטובה ובריאות תינוקה – הוא להיניק אותו זמן רב ככל הניתן.

המחקרים מראים כי מזונות מלאכותיים מקבלים לפעמים יותר מדי חלבון. מכיוון שהערך הביולוגי של חלבון מחלב הפרה הוא לא שווה ערך לחלב אם, הרופאים תמיד חששו כי הוא לא יספק התפתחות נורמאלית של התינוק ולא יעניק לו חיסון נגד זיהומים – לכן במזון המלאכותי רמת החלבון תמיד הייתה גבוהה יותר מאשר בחלב האם. כיום המזון המלאכותי משופר יותר, אך עדיין קשה מאוד לשמור על מאזן בין רמת החלבון שיספיק לגידולו של התינוק ובד בבד לשמור על כך שלא יוסיף מהר מדי במשקל בגללו.

אז מה עושים?

הוריהם של ילדים בגיל הגן צריכים לעשות כל מאמץ על מנת להקנות לילדיהם מנהגי אכילה נכונים. ללמד אותם לאכול מזון לא מתוק ולא שמן ולא לשתות משקאות קלים מעבר לנורמה.

"ללמד" זה קודם כל לשכנע את עצמך לא להיכנע לדעות הקדומות לפיהן המזון הנכון עבור התינוק הוא שמנת עם אחוזי שומן גבוהים, פרוסת לחם לבן עם שכבה עבה של חמאה, מרק עוף וכרעיים של עוף.

מה מהווה מדד לבריאות התינוק עבור ההורים הדאגנים? נכון, תיאבון בריא. זהו הד לילדות הקשה של הסבתות שלנו, שגדלו בתקופת הצנע. בשנים הקשות ההן באמת נדרשו הרבה אוכל וקלוריות. אך מאז עברה חצי מאה, ותנאי החיים השתנו. הילדים של היום כבר לא צריכים לעמול מהבוקר עד הערב בגינת הירקות הביתית, ללכת ברגל מרחקים של קילומטרים עד בית הספר. לעומת זאת, הם כל היום יושבים – בבקרים בבית הספר, אחר כך כשהם מכינים שיעורי בית, ואחר כך מול המחשב.

הפאסטפוד הזול והעשיר בקלוריות הוא עניין שהחל בסוף המאה שעברה, ומי שחושב שהילדים מקבלים אותו רק ברשתות המזון המהיר הפופולאריות – הוא תמים. במשפחות רבות כבר מזמן לא מבשלים אוכל – קונים בסופרים מזון מוכן, מלא בחומרי טעם, ואלה רק מגבירים את התיאבון.

אז התינוק הילדים צריכים לאכול?

קודם כל, לחם שחור ולא לבן.

ירקות: כרוב, גזר, מלפפונים, צנון. כדאי להגביל את כמות תפוחי האדמה והסלק.

מוצרי חלב מופחתי שומן. גבינת 5 אחוז, חלב 2.5 אחוז, שמנת 10 אחוז, כך גם גבינות – יש לבחור בעלות אחוז נמוך או ממוצע של שומן.

מבין הבשרים: עוף והודו רזה, בשר כבש צעיר. מוטב לא להרגיל את הילד לנקניקים ונקניקיות – אלה כוללים אחוז שומו גבוה.

דגים עם אחוז שומן נמוך.

פירות לא מתוקים מדי – אגסים, תפוחים, שזיפים, ענבי שועל, דובדבנים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים

שעלולים לעניין אותך

חמש ארוחות ביום, חמישה רכיבים

כשאנחנו אוכלים הרבה, מטוגן ומתוק,

למרות כל מה שניסינו ועדיין

המדפים בחנויות הספרים עמוסים לעייפה

מזל טוב הגעת למשלוח חינם לך לקופה Checkout
דילוג לתוכן