חנוכה בריא: טיפים להכנת לביבות וסופגניות בריאות

טל פלג

מאכלי החג לא חייבים לנטוף שמן, ועם קצת מקוריות ותעוזה אפשר להעביר חנוכה מצוין עם לביבות מסלק וכרישה וסופגניות אפויות החג של החורף כבר כאן. חנוכה הוא חג אהוב ביותר על ילדי ישראל לדורותיהם, ולראייה כמות השירים הרבים שנכתבו והולחנו....

1222_s

מאכלי החג לא חייבים לנטוף שמן, ועם קצת מקוריות ותעוזה אפשר להעביר חנוכה מצוין עם לביבות מסלק וכרישה וסופגניות אפויות

החג של החורף כבר כאן. חנוכה הוא חג אהוב ביותר על ילדי ישראל לדורותיהם, ולראייה כמות השירים הרבים שנכתבו והולחנו לכבוד חג האורים. תספרו בעצמכם ותראו – הכי הרבה.

וכנראה לא מן הסתם. זהו חג ביתי ואינטימי, שהסמלים שבו מעוררים הזדהות. האור שגובר על החושך, ניצחון מעטים על רבים (האמת ההיסטורית לא יכולה להיות שונה יותר, אבל למי אכפת..), טיהור בית המקדש, נסים ונפלאות בדמות הכד הקטן, ומעל הכל המשך קיומו של העם היהודי והאמונה שבו בארץ ישראל. לכן כולם נרתמים לחג ולא שואלים שאלות.

העניין הוא שיש שאלות שכדאי לשאול. כמו למשל למה המאכלים הקשורים בחג זה כל כך לא בריאים. סופגניות ולביבות חנוכה הן הכל חוץ מבריאות. מטוגנות בשמן ומכילות שום דבר מלבד פחמימות ריקות, סוכרים ושמן טיגון. כן, אפשר לחשוב על משהו בריא יותר לכרסום.

הנקודה היא שיש מה לעשות, ולא מעט. עם קצת יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה, אפשר לחגוג את חנוכה מבלי לשלם הון קלורי מיותר ולא בריא. ובעברית פשוטה – אפשר לייצר סופגניות ולביבות בעלות ערכים תזונתיים ובריאותיים, מבלי להיקלע למלכודות השמן והסוכר הללו. ועם קצת מקוריות זה עוד יצא יותר טעים מהמקור.

אפייה במקום טיגון 1#

כמו תפוח האדמה עצמו, לביבות נאפות מצוין בתנור והן טעימות לא פחות מאחיותיהן המטוגנות. מכינים לפי אותו המתכון של לביבות מטוגנות. אפשר לשמן את הידיים עם תרסיס שמן בעת הכנת הלביבות מהעיסה והנחתן בתבנית, וזהו! בלי שמן מיותר, בטח לא לטיגון. אופים ונהנים (ועל הדרך חוסכים לעצמכם מעל 200 קלוריות שמחכות לכם בכל לביבה מטוגנת).

אפייה במקום טיגון 2#

כמו הלביבות, גם סופגניות נאפות מצוין בתנור והן טעימות לא פחות מאחיותיהן המטוגנות. סופגנייה אפויה מכילה לא יותר מ-130 קלוריות, כולל כפית ריבה לפי בחירתכם. לשם השוואה, סופגנייה מטוגנת מכילה לא פחות מ-500 קלוריות. תבניות מאפינס יעזרו לכם לשמור על צורתה העגולה של הסופגנייה.

תוספת יין

הלכתם על טיגון? הוסיפו לבלילה 2-3 כפות יין לבן. האלכוהול שביין מקטין את חדירת השמן לסופגניות / לביבות, והוא מתאדה במהלך הטיגון.

שמן קנולה

הלכתם על טיגון? השתמשו בשמן קנולה, מכיוון שהוא שמן חד בלתי רווי והפחות מזיק מבין השמנים לטיגון.

להחליף שמן

גמרתם את מכסת הטיגונים להיום? שפכו את השמן המשומש. אל תנסו לחסוך ולשמור אותו ליום המחר, כי מדובר בשמן משומש, שמכיל חומרים מזיקים ורעלנים שונים שאתם ממש לא רוצים אותם אצלכם באוכל או בגוף.

חום גבוה

הלכתם על טיגון? חממו את השמן שיהיה חם מאוד. ככל שהוא חם יותר הסופגנייה סופגת פחות ותהליך הטיגון מהיר יותר. הקפידו טמפרטורת השמן תהיה סביב 185 מעלות צלסיוס, ובכל מקרה לא פחות מ-170 מעלות.

לא רק מתפוחי אדמה

תפוח אדמה הוא פחמימה. אמנם פחמימה מורכבת, בגלל העמילן שבו, אבל פחמימה. אפשר להכין לביבות נפלאות מירקות נוספים, וליהנות מאוכל בריא יותר וטעים לא פחות. קישואים וכרישה הם בסיס מצוין ובריאותי ללביבות חנוכה מצוינות, ובתוספת גבינה תקבלו מעדן של ממש.

גם מבטטה, אפונה, גזר, סלק ותרד – כל ירק בנפרד או בערבוביה משמחת ביניהם – אפשר להכין לביבות מצוינות לחנוכה, שילדים ובוודאי מבוגרים ישמחו לאכול. אם תאפו במקום לטגן אז בכלל שדרגתם את חנוכה לחג בריאותי.

לא לשכוח ירקות ופירות

אל תשכחו שמאכלי החג הם רק כיבוד קל וממש לא תכלית הארוחה. שמרו את הלביבות והסופגניות לקינוח והקפידו שהילדים, וכמובן גם אתם, אוכלים כרגיל. אין שום סיבה לסטות מדרך הישר של התזונה הנכונה והמאוזנת גם בימי החנוכה.

חג שמח ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים

שעלולים לעניין אותך

היכרות בריאותית עם פירות הקיץ

לא הכל קלוריות והאנג אובר.

הכירו את השמנים הטובים לטיגון,

תזונה מאוזנת אינה מתחילה ונגמרת

במדינות רבות הוכרה רגישות לגלוטן

כל הסיבות הטובות להכניס קצת

המלך של הקיץ. בסלסלת הפירות

מזל טוב הגעת למשלוח חינם לך לקופה Checkout
דילוג לתוכן