יש לנו אתר חדש ! כמו בטיפול, גם כאן יש מקום לסבלנות – תודה שאתם חלק מהמסע שלנו

טעויות נפוצות של רצים מתחילים

טל פלג

7 טעויות מקובלות שאפילו לא ידעתם שאתם מבצעים בזמן הריצה שלכם ריצה היא פעולה גופנית פשוטה וטובה. פשוטה, כי ניתן לבצע אותה בכל מקום, בכל יום, כמעט בכל רגע נתון. מתלבשים נכון, נועלים נעליים טובות, ולדרך. וטובה, כי כל עוד....

29new_s

7 טעויות מקובלות שאפילו לא ידעתם שאתם מבצעים בזמן הריצה שלכם

ריצה היא פעולה גופנית פשוטה וטובה. פשוטה, כי ניתן לבצע אותה בכל מקום, בכל יום, כמעט בכל רגע נתון. מתלבשים נכון, נועלים נעליים טובות, ולדרך. וטובה, כי כל עוד מבצעים אותה נכון היא מביאה ברכה לגוף ובעלת תרומה של ממש לבריאות.

הקלות והפשטות שבריצה מוציאה רבים לרוץ בפארקים, בשדות ובחוצות. אלא שרבים אינם מבינים מה פירוש הדבר לעסוק בריצה באופן סדיר וקבוע, במקרה הטוב לא מגיעים לתוצאות מיוחלות ופורשים, במקרה פחות טוב נפצעים ונאלצים לשוב לספה ולטלוויזיה. לכן, הכירו טעויות נפוצות שרצים מתחילים מבצעים – והשתדלו להימנע מהן!

1. רצים רחוק מדי מוקדם מדי
ההתלהבות שאוחזת ברצים מתחילים מתבטאת בדרך כלל ברצון לרוץ מרחקים גדולים תוך זמן קצר. אלא שסופה של פעילות המתבצעת באופן חפוז, לא מתוכנן ולא הדרגתי הוא בדרך כלל אי עמידה ביעדים, אכזבה, אובדן החשק ונטישת הריצה.

לרוץ מהר יותר, רחוק יותר ויותר פעמים בשבוע זה לא בהכרח נכון או מתאים לכם. הדבר הנכון הוא לקבוע תכנית אימונים הדרגתית, בה מעלים את העומס באופן מחושב ומבוקר. אם אתם מתחילים, התייעצו עם מאמן מוסמך שיעזור לכם לגבש תכנית אימונים שתתאים לכם ושתעמדו ביעדיה.

2. פותחים את הריצה בקצב מהיר
טעות אופיינית לרצים מתחילים רבים, שפותחים את הריצה בהתלהבות ועם שטף אדרנלין, וגומרים אותה מוקדם מדי. אז שני דברים – קודם כל, אל תפתחו בקצב מהיר אלא במהירות שקולה ומדודה. שנית, קשה לכם? התעייפתם? עברו להליכה, תרגיעו, אספו כוח – וחזרו לרוץ.

3. נעלי ריצה ישנות
ישנם רצים שאומרים לעצמם כי עד שלא יגמרו מרחק מסוים, נאמר 10 ק"מ, לא יפנקו עצמם בנעלי ריצה הגונות. וזו טעות קשה. כי נזק מריצה לכף הרגל, לגב ולשכמות אפשר לחטוף גם מריצה קצרה הנמשכת דקות ספורות. על נעלי ריצה לא חוסכים. התארגנו על זוג נעליים טובות וצאו לדרך.

4. בגדי ריצה מרופטים
כמו שאומרים – אותו כנ"ל. לא כל מכנסיים קצרים, שלא לומר תחתוני בוקסר, מתאימים לריצה. גם לא כל חולצת סיום מסלול תעשה את העבודה טוב אלא להיפך – הזיעה תיספג, החולצה תכביד ואח"כ גם עלולה לקרר את הגוף שלא לצורך. לכן, לצד הנעליים חשוב לפחות זוג אחד של מכנסי ריצה וגופייה מבד מנדף, שלא סופג זיעה ולא מכביד על הריצה.

5. לא מקפידים על התאוששות
רצים רבים גומרים את פעילותם, מקלחת ויאללה, ממשיכים בשגרת היום והחיים. אבל הגוף דורש את שלו ואם לא יקבל, התוצאות תהיינה בהתאם: הכושר לא עולה, הגוף לא סוחב, הייאוש משתלט.

התאוששות היא פרק הזמן בו הגוף מפצה את עצמו על המאמץ, בונה את השרירים מחדש ומתחזק. מי שלא יקפיד על התאוששות, לא יתקדם ובדרך כלל יסבול מכאבים ומגבלות גופניות. לכן ההמלצה לרצים מתחילים היא לא לרוץ בכל יום ולאפשר לגוף להתאושש. כמובן שגם אחרי הריצה עצמה חשוב להקפיד על מנוחה והרגעת הגוף מהמאמץ.

6. אימונים לא מגוונים
רצים מתחילים רבים מסתפקים בריצה בקצב אחיד למרחק קבוע, וזהו פחות או יותר. אבל כדי להעלות את הכושר, לפתח את השרירים ולהגדיל את המרחקים חשוב לגוון את האימונים. לשנות את היעד, להגביר את קצב הריצה, להתאמן לא רק בריצה על מישור אלא גם בעליות, ועוד.

7. לא מקשיבים לגוף
מרוב רצון לעמוד בתכנית האימונים, רצים נוהגים להיות קשוחים עם עצמם ולא להירתע מאותות וסימנים ברורים. היי, כואב לכם בריצה? עברו להליכה! מרגישים לא טוב? ותרו על האימון היום. כאב טורדני מציק לכם? אל תתעלמו ממנו אלא גשו לרופא ובררו את המקרה.

לא כדאי לרוץ עם הראש בקיר. הקשיבו לגוף ולסימנים שהוא שולח לכם.

ריצה נעימה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים

שעלולים לעניין אותך

כשגומרים לעסוק בספורט חשוב לאכול,

טיפים ועצות מעשיות לאלו שרוצים

× איך אפשר לעזור?
משלוח חינם מעל קנייה של 599 ₪
דילוג לתוכן