אנחנו יודעים שהיא מומחית לטיפול בכאבים כרוניים, וכשזה מגיע להריון ופריון היא עושה כמעט יש מאין. אבל הרפואה הסינית לא עוצרת שם, והמדע המודרני לא מפסיק להדביק את הקצב.
אנחנו יודעים שהיא מומחית לטיפול בכאבים כרוניים, וכשזה מגיע להריון ופריון היא עושה כמעט יש מאין. אבל הרפואה הסינית לא עוצרת שם, והמדע המודרני לא מפסיק להדביק את הקצב.
מחקרים חדשים על דיקור סיני.
לא לשמור בבטן
דיספפסיה (Dyspepsia) היא אחת הבעיות השכיחות שמטרידות את המעיים שלנו. התרגום היומיומי למונח הרפואי הוא קלקול קיבה, או קשיי עיכול. אבל זה לא תרגום מדויק במיוחד, כי הוא מרמז שיש בעיה עם עיכול של מזון. הבעיה היא לא בדיוק בעיכול, אלא באיברים השריריים של מערכת העיכול, כמו הושט, הקיבה והמעיים. בדיספרסיה, השרירים או העצבים ששולטים עליהם, לא מתפקדים בצורה תקינה, וכתוצאה מכך האיברים לא מתפקדים רגיל, וכתוצאה מכך יש בעיות בעיכול.
וכמו שאמרנו, הבעיה הזאת היא אחת מבעיות המעיים השכיחות ביותר, והיא אפילו שכיחה יותר בזמן הריון, כאשר לפי ההערכה כ-80% מהנשים מדווחות על צרבת, גיהוקים, כאבים, חוסר נוחות ונפיחות, שנוטים להחריף ככל שההריון מתקדם. בגלל שטיפול תרופתי בזמן ההריון יכול להיות בעייתי, חוקרים מבית הספר לרפואה בריו-פרטו (Rio Preto Medical College), ברזיל, החליטו לבדוק את השפעה של טיפול בדיקור סיני על מצבים אמיתיים מהחיים, כמו למשל דיספפסיה בנשים בהריון. 42 נשים בהריון השתתפו במחקר. הן חולקו בצורה רנדומאלית לשתי קבוצות: קבוצה שטופלה בדיקור סיני וקבוצה שטופלה בטיפול קונבנציונאלי. הנשים בשתי הקבוצות דיווחו על אופי וחומרת התסמינים לפני המחקר, ועל ההשפעה של אותם סימפטומים על התפקוד היומיומי, כמו למשל הפרעות בשינה, תזונה ועוד. הנשים בקבוצת הדיקור טופלו בדיקור שבועי, ואופי וחומרת התסמינים נמדדו שוב בכל שבועיים. לא נחזיק אתכם במתח. השכיחות של צרבת, שהיתה התלונה העיקרית של הנשים, ירדה ב-75% בקבוצת הדיקור, בנוסף להקלה משמעותית בסימפטומים האחרים. כתוצאה מכך, הנשים בקבוצת הדיקור נעזרו פחות בטיפול תרופתי ואכלו וישנו הרבה יותר טוב.
גז צחוק אאוט, דיקור סיני אין
אודנטופוביה (Odontophobia) הוא מושג שמתאר פחד מטיפולי שיניים. אבל לא סתם תחושת אי נעימות שכולנו סובלים ממנה, אלא פחד כזה שגורם לאנשים לקבוע טיפולים ולבטל אותם ברגע האחרון, או להסכים לעבור אותם רק תחת הרדמה מלאה. במחקר שפורסם בחודש מרץ השנה בכתב העת acupuncture in medicine, מצאו 20 אנשים כאלה. 16 נשים ו-4 גברים שרופא השיניים מופיע להם בחלומות הכי גרועים שלהם ושדיווחו כי במשך 10 שנים לפחות הם מתמודדים עם רמה מתונה עד חמורה של אודנטופוביה.
המשתתפים במחקר טופלו בדיקור סיני במשך חמש דקות לפני כל טיפול שיניים, על ידי רופאי שיניים שהוסמכו לכך וחברים באיגוד הבריטי לאקופונקטורה דנטאלית (British Dental Acupuncture Society). רמת החרדה נמדדה לפני הטיפול ואחריו. אז ככה- הדיקור הסיני הצליח להפחית בלמעלה ממחצית את רמת החרדה והוא היה מהיר יותר בהשוואה לשיטות הרגעה אחרות. עובדה, כל המשתתפים במחקר השלימו את כל סדרת הטיפולים שנקבעה להם. תשכחו מגז צחוק, הרפואה הסינית באה להחזיק לכם את היד.
מריח כמו… דיקור סיני
אובדן חוש הריח (Post-Viral Olfactory Dysfunction) יכול להיגרם כתוצאה מסיבוך של בעיה בדרכי הנשימה העליונות. למעשה, זאת אחת הסיבות השכיחות ביותר לאובדן חוש הריח. ברוב הגורף של המקרים, האובדן הוא זמני והפיך, אבל אחוז קטן מהסובלים מהתופעה סובלים מנזק קבוע לחוש הריח. עד היום, היה ניתן להגיע להחלמה מלאה של חוש הריח באמצעות טיפול תרופתי. מעכשיו, גם דיקור סיני מצטרף לרשימה. במחקר שנערך במרכז הרפואי באוניברסיטת קלן (University of Cologne Medical Center) בגרמניה, המשתתפים חולקו לקבוצה שטופלה בדיקור סיני (טיפול שבועי של חצי שעה) וקבוצה שטופלה בוויטמינים מקבוצת B. חוש הריח נמדד במדדים שונים לפני המחקר ובמהלכו. 12 שבועות מתחילת המחקר, 8 משתתפים בקבוצת הדיקור נשמו עמוק והצליחו להריח את ריח מעבדות המחקר. לעומת זאת, בקבוצת הביקורת, רק שני משתתפים חוו שיפור דומה.
נשמע לכם כמו סינית? כולנו יודעים מה אנחנו צריכים לעשות בשביל לא להיות חולים, אבל אנחנו לא במיוחד טובים בלתרגם את זה למעשים. לרפואה הסינית יש כמה גישות טיפול. עיסוי (שיאצו, טווינה), צמחי מרפא ודיקור סיני. המשותף לכולן היא האמונה הבסיסית שצריך לטפל בשורש הבעיה, ולא בסימפטומים. זה לב ליבה של הרפואה הסינית. הטכניקה של דיקור סיני כוללת החדרת מחטים לנקודות מסוימות בגוף, כדי לעזור לצ'י לזרום בצורה חופשית. מה זה בדיוק צ'י?. בתרגום חופשי, אפשר להגיד שהיא האנרגיה החיונית, כוח החיים. ברפואה הסינית רואים בה הכוח המחייה והמעורר. הרפואה הסינית גם מאמינה שהגוף יודע לרפא את עצמו, אבל צריך להזכיר לו לפעמים. את זה עושים באמצעות הדיקור הסיני. בניגוד למה שאתם חושבים, זה לא כואב בכלל. אבל זה לא אומר שלא תרגישו כלום. את הדיקור מרגישים, אבל לא בדרך שאתם חושבים. זה יכול להיות עקצוץ, או תחושה גדולה של הקלה. התחושה הזאת נמשכת גם אחרי הטיפול והמשמעות שלה הוא שהטיפול מתחיל לעבוד. באופן אידיאלי, משתמשים בדיקור סיני לניעת מחלות. אבל משתמשים בו בצורה רחבה לבעיות בריאות שונות. מהתקררות ועד לכאבים כרוניים כמו פיברומיאלגיה למשל. אבל הרעיון הוא אותו רעיון. אפשר לחיות חיים שלמים עם בעיה, או שאפשר ללכת לדיקור סיני.