יש לנו אתר חדש ! כמו בטיפול, גם כאן יש מקום לסבלנות – תודה שאתם חלק מהמסע שלנו

פסוריאזיס בראי הרפואה הסינית

טל פלג

כמו ברפואה הקונבנציונאלית, גם ברפואה הסינית פסוריאזיס היא מחלה שאין לה ממש הסבר. אבל ברפואה הסינית רואים כמה טריגרים שמעוררים אותה וגם כמה דברים שאפשר לעשות איתה כדי שהיא תפסיק להיות כזאת נודניקית.   כמו ברפואה הקונבנציונאלית, גם ברפואה הסינית....

549_s

כמו ברפואה הקונבנציונאלית, גם ברפואה הסינית פסוריאזיס היא מחלה שאין לה ממש הסבר. אבל ברפואה הסינית רואים כמה טריגרים שמעוררים אותה וגם כמה דברים שאפשר לעשות איתה כדי שהיא תפסיק להיות כזאת נודניקית.

 

כמו ברפואה הקונבנציונאלית, גם ברפואה הסינית פסוריאזיס היא מחלה שאין לה ממש הסבר. אבל ברפואה הסינית רואים כמה טריגרים שמעוררים אותה וגם כמה דברים שאפשר לעשות איתה כדי שהיא תפסיק להיות כזאת נודניקית.

הרפואה הסינית לא מבטיחה לכם שתצליחו להיפטר ממנה לגמרי, אבל יש סיכוי מאוד טוב שזה יקרה, אם תהיו מוכנים לעשות כמה שינויים

פסיכוסומאטית

בסינית קוראים לה Bai Bi, שזה אומר קליפה לבנה וגם פחות או יותר מתאר את המהות של המחלה. "הביטוי הקלאסי החיצוני של פסוריאזיס הוא התרבות מהירה של תאי עור, באזור הברכיים, המרפקים, מפרקי הידיים והקרקפת, שמצטברים לשכבת עור לבנה ועבה. יש גם מקרים מורכבים יותר בהם הפסוריאזיס מופיעה בכל הגוף ומלווה בכאבים, אבל אלו מקרים יותר נדירים" מסבירה ורד דינאי, מטפלת ברפואה סינית ומתמחה בבעיות עור.  

למה זה קורה דווקא שם, ולמה זה קורה בכלל, אף אחד לא יודע להסביר. אבל לרפואה הסינית יש כמה רעיונות. "ברוב המקרים אפשר לאתר את הגורם התורשתי, אבל הניסיון הקליני מראה בוודאות שפסוריאזיס נוטה להתפרץ בצורה קשה יותר בתגובה למצבי סטרס. הביטוי החיצוני זהה פחות או יותר, בדרגות חומרה שונות, אצל אנשים שסובלים מפסוריאזיס, אבל מה שמסתתר בפנים הוא ההבדל" היא מוסיפה.

וכאן אנחנו מגיעים למהות העיקרית של הרפואה הסינית. הרפואה הסינית היא כמו בצל. היא מקלפת שכבה אחרי שכבה, עד שהיא מגיעה לשורש האמיתי של הבעיה. זה לא קורה ביום, אבל אחרי תקופה מסוימת של טיפול, נחשפים הדברים שנמצאים מתחת לפני השטח, תרתי משמע. במקום הזה, הטיפול באמת מתחיל.

"ברפואה הסינית העור קשור לריאות, והריאות קשורות לרגשות כמו צער ואבל. ברמה הפיסית אנחנו שואפים ונושפים, מכניסים ומוציאים אוויר דרך הריאות. ברמה הסמלית, אם קיים אצלנו רגש, ובמקרה הזה רגש קשה כמו אבל, ואנחנו לא משחררים אותו, לא מכניסים ולא מוציאים, הוא נשאר בפנים ויוצר חום. חום מטבעו רוצה להתפרץ והרבה פעמים הוא עושה את זה דרך העור".

אז כשמדברים על פסוריאזיס בעצם מדברים על חום. העור חם למגע, הנגעים חמים ואדומים. אם כל הביטויים החיצוניים האלה מאוד חריפים, למשל הנגעים מאוד אדומים, מאוד עבים, מאוד מגרדים ומכסים שטחים נרחבים בגוף, זה כבר מצב של חום ורעילות.

העיקרון הטיפולי בצמחי מרפא סיניים ובדיקור סיני הוא לנקות את החום ואת הרעילות, ולהחזיר את הגוף למצב של איזון. כי חום, מעבר לביטוי החיצוני שלו ומעבר לגורם הפנימי שלו, הוא בראש ובראשונה סימן לחוסר איזון פנימי (נפשי) וחיצוני (פיסיולוגי).

העיקר הבריאות

ברפואה הסינית, ככל שהפסוריאזיס חמור יותר, הריפוי יהיה מהיר יותר. וככל שהפסוריאזיס כרוני, אפילו אם הוא רדום, הטיפול ייקח יותר זמן. מה ההיגיון? הרבה יותר קשה להיפטר מבעיה שנמצאת בגוף הרבה זמן והספיקה להכות שורשים.

אחד הדברים הראשונים שעושים בטיפול הוא שינוי התזונה. "אפילו שינוי מאוד קל בתפריט, יכול לעזור בצורה משמעותית גם לריפוי וגם למניעה. במקרה של פסוריאזיס, מוציאים מהתפריט לתקופה מסוימת כל מזון שעלול להחריף את מצב החום בגוף. תבלינים חריפים, מזון מטוגן, קפה, אלכוהול סיגריות, וגם חלק מסוגי הבשר".

העבודה עם צמחי מרפא נעשית בשתי צורות. צמחי מרפא שנרקחים כפורמולה שמיועדת לשתיה, או משחות שעשויות מצמחי מרפא ומיועדות לשימוש חיצוני. "השימוש בצמחי מרפא מאוד אפקטיבי ועובד בצורה מדהימה. למשחה יש גם אפקט פסיכולוגי. בגלל שהבעיה מאוד חיצונית, עצם העובדה שמורחים את העור ומתעסקים בו מאוד עוזרת".

יש מטופלים שהצליחו להיפטר מהפסוריאזיס בזכות הטיפול, אבל זה לא משהו שאפשר להבטיח בכל טיפול. מה שכן אפשר להבטיח הוא הטבה. אחרי תקופה מסוימת של טיפול. בתור התחלה חודשיים שלמים בלי התפרצות של המחלה, אחר כך חצי שנה, ובהמשך אפילו תקופות ארוכות יותר. לרוב המטופלים, זו הטבה משמעותית.

אבל בשביל שזה יקרה, הטיפול חייב להיות משולב. צמחי מרפא, דיקור סיני, ושינויים תזונתיים. ונכון שהשינוי הוא מוחלט ולא קל, אבל הוא גם נוגע מעבר לשינוי החיצוני באורח החיים. קיימת מסגרת טיפול מסוימת שהמטרה שלה היא להוציא את החום מהגוף באמצעות הדיקור וצמחי המרפא. אבל משך הטיפול עצמו הוא אינדיבידואלי, ומה שקובע את משך הטיפול תלוי מאוד במצב הנפשי.

"עצם העובדה שפסוריאזיס מוגדרת כמחלה פסיכוסומאטית, מראה שזאת גם הדרך לטפל בה. המטופל חייב להיות מוכן לבצע שינויים בחיים, ביניהם גם את דרך המחשבה. אני מאמינה שאם הבאת על עצמך משהו כל כך רע, אתה יכול להביא גם משהו מאוד מאוד טוב. הבעיה היא שאנחנו לא רגילים לחשוב במושגים כאלה. אנחנו רגילים לחשוב בצורה שלילית. בטח ובטח כשהבריאות שלנו לא במיטבה".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים

שעלולים לעניין אותך

במקום אנטיביוטיקה וסטרואידים, הרפואה הסינית

היא נחשבת לבעיית הכאב השלישית

אנחנו במערב מבינים כשמדברים איתנו

השימוש באקופונקטורה (דיקור סיני) מיושם

לפי הרפואה הסינית המסורתית, כל

עמוד השדרה הוא מרכז הכובד

הסינים קוראים לה אנמו, היפנים

× איך אפשר לעזור?
משלוח חינם מעל קנייה של 599 ₪
דילוג לתוכן