לאף אחד מאיתנו לא היה אכפת לדחות את ההזדקנות לפחות בנצח. לצערנו, עדיין לא המציאו את הכדור שיעשה את זה, אבל, יש רכיבים מסוימים שיכולים לעזור לנו להישאר צעירים, והם, לא תאמינו, נמצאים דווקא בסופר מכל המקומות.
לאף אחד מאיתנו לא היה אכפת לדחות את ההזדקנות לפחות בנצח. לצערנו, עדיין לא המציאו את הכדור שיעשה את זה, אבל, יש רכיבים מסוימים שיכולים לעזור לנו להישאר צעירים, והם, לא תאמינו, נמצאים דווקא בסופר מכל המקומות.
העור
קמטים הם הסימן הראשון והבולט ביותר לזה שאנחנו כבר לא כל כך יפים ולא בני 16. העור שלנו מתוח וגמיש בזכות אלסטין, חלבון שהזמינות שלו בגוף נמצאת ביחס הפוך לשנים שרק הולכות ונוקפות. אז למרות שאנחנו מרוויחים אותם ביושר, לפעמים עדיף להיות יותר חכמים ופחות צודקים. מחקר חדש של כתב העת Journal of Nutritional Biochemistry הוכיח שהמינרל נחושת מאיץ את הרמות של אלסטין בגוף. אם רק היינו אוכלים קצת יותר צדפות, אגוזים, זרעים למיניהם ופטריות, היינו מצליחים לשמור על מבנה העור ועל העמידות שלו. מראה העור מושפע כמובן גם מנוזלים. כיוון שתחושת הצמא נעלמת עם הגיל, חשוב לשתות הרבה. מים, מיצים טריים מפירות וירקות, או מזונות שמכילים נוזלים כמו מרק, ירקות ירוקים, עגבניות ואבטיח.
התאים
בין כל שאר התהליכים שמתרחשים בגוף כשאנחנו מזדקנים, אנחנו גם הופכים רגישים יותר להשפעה של הרדיקלים החופשיים שמגיעים מהסביבה. בסופו של דבר, זה עלול להוביל לדלקת ברמת התא, ובאופן כללי להעלות את הסיכון למחלות, כמו למשל סרטן. נדמה לכם שאתם בדרך הבטוחה לנקודת האל חזור? אתם טועים. מדענים הוכיחו שמזונות שמכילים פיתונוטרואנטים (phytonutrients), סוג מסוים של נוגדי חימצון, הם די גרגרנים בכל הנוגע לרדיקלים חופשיים ובזכות החיבה הזאת שלהם, הם מצליחים לצמצם את אפקט ההזדקנות. איפה אפשר למצוא אותם? פטל שחור, אוכמניות ואבטיח כמו גם כל החברים במשפחת המצליבים (כרוב, ברוקולי, נבטים, כרובית).
הזיכרון
שמש נצחית בראש צלול? לפני גיל 60, כן. מגיל 60 ימינה, לא ממש. חלק מבעיות הזיכרון אפשר להסביר בירידה בתפקוד של מוליכים עצביים שחיוניים לזיכרון ולבריאות המוח באופן כללי, אחד מהם, הוא אצטילכולין (ACH). איך סולחים אבל לא שוכחים? באמצעות פירות וירקות עשירים בנוגדי חימצון כמו תפוח, אוכמניות, תותים ותרד. רק תכתבו את זה במקום בולט, שלא תשכחו.
הלב
גם במקרה הזה הרדיקלים החופשיים הם שעומדים למסדר זיהוי. ועד שחבר המושבעים יחזור מההפסקה, כדאי לנו לאכול קצת יותר חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, שהגוף לא מייצר בכוחות עצמו. למרבה המזל, אפשר למצוא אותן בשפע בדגים. לא בהכרח בצבע זהב, אבל עם שלוש משאלות. דגים כמו מקרל והרינג, עוזרים לווסת את קרישת הדם, לווסת את טמפרטורת הגוף ולווסת את לחץ הדם. בנוסף, כדאי להעשיר את התזונה גם במזון מלא שמכיל סיבים מסיסים (מפחית כולסטרול בדם), בננות שמכילות אשלגן (מפחית לחץ דם), מיץ אשכוליות (שעוזר להפחית הצטברות שומן על העורקים) ושום (שהוא כמו קלף ג'וקר. טוב לכל הדברים).
העצמות
אחת משלוש נשים ואחד משנים עשר גברים סובלים מאוסיטיאופורוזיס בגיל מבוגר. מה לא טוב לנו? קפה. מה כן? את התיק לקידום צפיפות העצם קיבל דווקא התה. השרים בלי תיק הם כמובן סידן, ירקות ירוקים ועליים ודגים כמו סלמון, שעשיר גם בוויטמין D.
שרירים ומפרקים
בין הגילאים 25-50 אנחנו מאבדים בכל שנה עשירית אחוז ממסת השריר. ואם זה הצליח להדהים אתכם, כדאי שתדעו שמגיל 50 זה רק הולך ועולה. הדרך הטובה ביותר למנוע אובדן במסת שריר הקשורה לגיל, היא צריכה של בין 0.8 לגרם אחד של חלבון דל שומן ביום לכל חצי קילו ממשקל הגוף. אם בנוסף תתחילו לפקוד את חדר הכושר (ובמיוחד את השיעורים האלה שאתם לא הולכים אליהם, כמו צפיפות עצם) זה רק יכול להיות יותר טוב.