חמשת הדיברות לבריאות ויופי האישה

טל פלג

אוכל עושה הרבה יותר מאשר לספק את בלוטות הטעם הגרגרניות ולהשקיט את הבטן. המזון הנכון יכול לעזור לך להרגיש טוב, להראות עוד יותר טוב, ולהישאר ככה גם בעשורים הבאים עליך לטובה.   אוכל עושה הרבה יותר מאשר לספק את בלוטות....

70_s

אוכל עושה הרבה יותר מאשר לספק את בלוטות הטעם הגרגרניות ולהשקיט את הבטן. המזון הנכון יכול לעזור לך להרגיש טוב, להראות עוד יותר טוב, ולהישאר ככה גם בעשורים הבאים עליך לטובה.

 

אוכל עושה הרבה יותר מאשר לספק את בלוטות הטעם הגרגרניות ולהשקיט את הבטן. המזון הנכון יכול לעזור לך להרגיש טוב, להראות עוד יותר טוב, ולהישאר ככה גם בעשורים הבאים עליך לטובה.


חמשת הדיברות לבריאות ויופי

דיבר מספר 1 : התאמת צבעים

הם נותנים לעגבניות את הצבע האדום הבוהק שלהן, לברוקולי את הירוק החי, לחציל את הסגול העמוק, ויותר חשוב- הם שמונעים מקמטים להיווצר על הפנים ומכולסטרול להצטבר על דפנות העורקים, ואם אפשר להגיד עליהם משהו, זה שהם לוקחים את הפרס כשזה מגיע לתהליך ההזדקנות העיקש. קוראים להם נוגדי חימצון, הם החברים הכי טובים שלך, וחוץ מלהפוך את הסימנים הבולטים של הגיל, כמו קמטים וכתמים, הם יכולים גם למנוע התפתחות מחלות לב וסרטן.


באופן כללי, מחקרים מצביעים על קשר בין תזונה עשירה במזונות עשירים בנוגדי חימצון וחיים ארוכים ובריאים יותר. בגלל שלכל נוגד חימצון יש את תחום ההתמחות שלו, ההימור הכי בטוח הוא לאכול מכולם.

דיבר מספר 2: שעת השין

אם עדיין יש לך בעיה עם שומן וכל מה שקשור אליו, זה הזמן להתגבר עליה. שומן חד בלתי רווי, כמו זה שנמצא בשמן זית, דגים, אגוזים וגרעינים, נמצא קשור להפחתת הסיכון של מחלות שונות תלויות גיל, כמו דלקת מפרקים, מחלות לב, סוכרת, שבץ, סרטן ואפילו אלצהיימר. גם המראה מרוויח מזה. חומצות שומן מפחיתות את הנזקים שנגרמים לעור עם הגיל.

דיבר מספר 3 : לחיים

הרגל נוסף שנמצא מפחית את הסיכון להתפתחות מחלות לב ומצבים אחרים לא במיוחד בריאים, הוא כוס אחת של יין אדום מדי פעם. ועדיף שזה יהיה בזמן הארוחה, כדי שהגוף יספוג אותה בצורה יותר איטית. חלק מהקרדיט מגיע לאלכוהול עצמו, שעוזר להרגיע מפרקים מודלקים, אבל רוב הקרדיט מגיע ליין, שמלא בפלבנואידים, סוג של נוגדי חימצון שנמצא בקליפה של הענבים. לא מעריצה גדולה של יין אדום? ענבים אדומים, או מיץ ענבים (רצוי כמה שיותר נאמן למקור) יעשו את העבודה.

דיבר מספר 4 : אור ירוק

עוד באגף השתיה, אפשר למצוא את התה הירוק שעמוס בנוגדי חימצון שנקראים קטצ'ינים. לפי מחקרים, אפילו כוס אחת ביום יכולה להפחית ב-46% את הסיכון להתפתחות לחץ דם גבוה, ויותר מכוס אחת תפחית את הסיכון ב- 65%. איזה סוג תה הכי טוב? כמה שיותר טבעי, כמה שפחות מעובד.

דיבר מספר 5 : צמצומים

למרבה הצער, ככל שמתבגרים קשה יותר לשמור על המשקל, למרות שאת עושה בדיוק את אותם דברים שעשית לפני כמה שנים. ולמרות המאמצים הכי טובים שלך, ההורמון שעוזר לשמור על מסת השריר מתדלדל עם השנים, ולכן המשקל שלך עומד על שלו. האפשרות השניה היא לצמצם את כמות המזון שאוכלים. מחקרים מראים שתוחלת החיים של עכברי מעבדה עלתה ב- 30% כאשר התזונה שלהם היתה מוגבלת. צמצום כמויות יכול לעזור למנוע גם בעיות שקשורות לעודף משקל, כמו מחלות לב, לחץ דם, סוכרת ועוד. לאכול פחות זה לא אומר שיום כיפור מתחיל עכשיו. זה אומר לאכול נכון כדי להישאר בריאים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים

שעלולים לעניין אותך

לפי ההערכות,נשים מבלות שליש מהחיים

למרות שבפעם האחרונה הבהרת לה

עד לפני קצת יותר משני

בכל התרבויות, בכל הדתות, בכל

קיימים הבדלים בחילוף החומרים בין

הקיסרים הסינים לקחו את הבריאות

הלב, העצמות, מערכת החיסון, ההורמונים,

מתסמונת קדם וסתית, ועד לזיהומים

כשהיפוקרטס אמר "יהיו מזונותיך תרופותיך

הגעת ל  79 מתוך  599
דילוג לתוכן